Munka vagy egyetem? Hogy döntenétek?
Évekig a vendéglátásban dolgoztam, majd idén elkezdtem az egyetemet nappalin, és mellette egy szupermarketben vagyok pénztáros.
Eddig az összes munkám nagyon szerettem.
Most a suli miatt csak részmunkaidőben dolgozhatok, ez anyagilag nem valami kényelmes sajnos.
Bölcsészkarra járok (nyelvész), BA diploma után vagy elmegyek tovább tanulni tolmácsnak, vagy rögtön tanítani nyelviskolába.
Most vagyok elsőéves, és elég nehéz összehangolni mindent sajnos. Már arra is gondoltam, feleslegesen csinálom az egyetemet, hiszen a vendéglátást/kereskedelmet is nagyon szeretem, szívesen dolgozom benne. Fizetésben meg sajnos nem lesz nagy különbség, hogy épp nyelvtanár vagy pénztáros az ember.
Igazából azért mentem egyetemre, mert tehetségem van a nyelvekhez (5-öt beszélek folyékonyan, a hatodikat most kezdtem, illetve jövő szemesztertől lesz kötelezően egy hetedik, majd 3.szemesztertől egy nyolcadik is még), és nagyon hiányzott a tanulás, fejlődés a mindennapjaimba.
Szeretem az egyetemet, nagyon is, de félek hibázni, és nehezen hangolom össze a munkámmal.
Szeretem a munkámat is, de sajnos napi 8-10 óra mellett nem hiszem, hogy lenne erőm még önként tanulni (anno se sokat bírtam munka és háztartás mellett még).
A fizetésemben diplomával vagy nélkül aligha lesz számottevő különbség.
Meglátjuk, jelenleg svéd is 2x2 órában van, év végére el kell érnünk az A2 szintet, utolsó szemeszter végére pedig a C1-t.
Szóval, 2x2 óra óizlandi egy héten is talán jó lesz valamire azért.
Nem szeretném, csak sok így munka mellett. Néha úgy érzem, hogy minden rámszakadt egyszerre.
Több nehézségem a másik szakommal van, a német irodalommal, de azt azért vettem fel igazából, hogy taníthassak, mivel hiány van nyelvtanárokból az integrációs nyelvkurzusokon. Nem bírhatatlan azért, de elég nehéz.
hát ha valamit kiadsz a kezedből, szerintem ne a skandit, mert az nagyon jó befektetés. menekülteket tanítani meg vélhetőleg nem leányálom, nem véletlenül van hiány tanárokból.
kérdés, hogy szükség van-e rá, hogy teljes munkaidőben dolgozz, vagy inkább szerényebb életszínvonalon kéne-e élned.
Nem kimondottan menekülteket, hanem külföldieket (B1-ig hívják integrációsnak, ott többnyire nem német anyalnyelvűek tanítanak), én is ilyen kurzusokon tanultam anno.
Részmunkaidőben vagyok, csak nehezen tudom összehangolni az órarendemmel sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!