Szerintetek az a 21 gramm lehet más mint lélek?
Mindenféle tudományos kísérletekkel bizonyították, hogy az ember 21 grammot vesztít tömegéből halálakor (sokan feltételezik, hogy ez a lélek tömege). Régóta foglalkoztat, de tegnap láttam, hogy filmet/sorozatot is készítettek a témában, ezért utánna néztem.
A tüdőben ugye mindig van egy bizonyos mennyiségű levegő, ennek tömege kb. 2 gramm, ha valaki meghal akkor az izmai elernyednek így a lenti gázok is kimennek.
Máris kb. 18-19 grammnál tartunk és ha ennyit le lehet belőle vonni akkor talán valami más is lehet amit veszít az ember a halálakor. Eszetekbe jut esetleg valami ilyen?
Azt pedig most leszögezném, hogy nem vagyok az elmélet ellen, csak szerintem ha van is lélek akkor annak nem nagyon van tömege.
(Bocs a címért és a besorolásért, így sikerült.)
Léleknek nincs súlya.
E kérdés fizika alapjainak ismeretének hiányát mutatja. Értelmetlen lenne rá válaszolnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!