Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez alapján nem vagyok egyetemr...

Ez alapján nem vagyok egyetemre való?

Figyelt kérdés

Soha nem voltak tanulási nehézségeim, az érettségim is kitűnő lett, bár sosem voltam magoló típus.

Egy hónapja sincs még, hogy elkezdődött az év az egyetemen, máris nehézségeim vannak.

Átlagban napi 10 órát tanulok, akkor is, ha épp szabadnapos vagyok. Emellett órák közti szünetben, a vonaton, a metrón, ebéd közben, szóval nem nagyon van olyan pillanatom egy átlag héten, hogy ne könyv lenne a kezemben épp (kivétel munkában, ott dolgozom).

Még így is úgy érzem, hogy nem tudok semmit.

Ehhez képest mások be se járnak az órákra, van olyan ismerősöm, aki gyakran egy hónapig meg se jelenik, vizsgákra bemegy, és már a második évét csinálja nappalin.

A páromnak most lesznek a vizsgái, megmondta, ő vizsgaidőszakig elő sem veszi a könyveket, neki két hét elég.

Én viszont sehová nem járok, semmit nem csinálok, még munkahelyen is ha van egy óra ebédszünet, akkor ott is tanulok. Előre félek, mi lesz velem a vizsgaidőszakban.

Ha ennyit kell készülnöm, pedig nem vagyok hülye, míg más be se jár az órákra, akkor vajon nem vagyok egyetemre való?

2017. nov. 1. 12:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Tulságosan rágörcsölsz. ez biztos út a bukáshoz.
2017. nov. 1. 12:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Megijedtél, stresszelsz, nem hiszel magadban, stb. Ha valamelyik ezek közül igaz rád, azt gyorsan korrigáld, és próbálj máshogy tanulni, mint eddig, vagy jobban koncentrálj, amíg tanulsz. Nem lesz gond, elvégre bejutottál :) :D
2017. nov. 1. 13:00
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem görcsölök, csak mennyiségileg van rengeteg.

Egy héten átlagban 3 darab (3-600 oldal) könyv van feladva elolvasni, amit aztán számon is kérnek a következő órán.

Emellett ugyanis folyamatosan tanulni kell az órán elhangzottakat, kiegészíteni a jegyzeteket, utána nézni egy csomó dolognak, ami csak kulcsszavakban hangzott el. 8 tárgyam van egy héten, néha úgy érzem, ha 48 órából állna a nap, az sem lenne elég

(Voltam már egyetemista anno, csak otthagytam, ott se buktam meg, természetesen, de nem is követeltek ennyit)

2017. nov. 1. 13:02
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Ha voltál már egyetemista, akkor tudod, hogy működik. A vizsgaidőszak a vizsgázásra van kitalálva. Nem kell napi 10 órát tanulni, de még 2-t se. Ha lelkiismeretes vagy, átnézed és kész. Ha ennyit görcsölsz, akkor tök mindegy, hogy hol tanulsz és mit, mindenbe be fogsz sokallni. Próbáld elengedni, ha nem megy, akkor pszichológus a következő lépés.

Milyen szakon vagy?

2017. nov. 1. 13:05
 5/11 A kérdező kommentje:

Skandinavisztika-germanisztika

Nem megtanulni kell, hanem elolvasni, és időbelileg ezt nem bírom. Hogy ha napi 10 órát töltök olvasással, akkor sem végzek egy 300-500 oldalas könyvvel egy nap alatt, úgy, hogy azt meg is értettem, fel is dolgoztam, és tudok is róla beszélni szabadon hosszabb ideig.

2017. nov. 1. 13:08
 6/11 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem itt te értettél félre valamit, ez emberfeletti teljesítmény lenne, kétlem, hogy kötelezőre ki van adva minden.

Felnőtt ember vagy, tudd rangsorolni a dolgokat.

Ezen kívül tarts szünetet, mert kisül az agyad. Egy idő után nem fogsz tudni sehogy teljesíteni az idegi kimerültségtől, aztán majd pont ezért bukod a vizsgákat.

2017. nov. 1. 14:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem értettem félre sajnos, megmondta a tanár, felkészülve jelenjünk meg az óráján (melyet heti egyszer tart), ami számára egy hét alatt 2-3 elolvasott könyvet jelent a témában.
2017. nov. 1. 14:22
 8/11 anonim ***** válasza:
28%
Én is egyetemre járok, de még egyszer nem olvastam el olyan könyvet, amit csak úgy a figyelmünkbe ajánlottak. Viszont... ha felnőtt ember létedre nem tudsz fontossági sorrendet állítani, és meglátni, hogy mivel mennyit érdemes foglalkozni, akkor azt mondom, inkább hagyd az egyetemet, mert így rá fogsz menni teljesen idegileg.
2017. nov. 1. 14:31
 9/11 anonim ***** válasza:
68%
azok ajánlások. nincs olyan ahol mindent el KELL olvasni. képtelenség is lenne. saját magadat szivatod, ha tényleg el is olvasod.
2017. nov. 1. 15:37
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Milyen szakra jársz?

Orvosin nem tanulok tizedennyit se.

2017. nov. 1. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!