Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért bunkók a magyarok?

Miért bunkók a magyarok?

Figyelt kérdés

Miért bunkók egymással a magyarok? Miért nem lehet normálisan szólni a másiknak? Miért kell lehurrogni a másikat, ha egy aprót hibázik?

Pl: Bemegyek melóba, elfelejtem becsukni az ajtót, és már jön a rosszindulatú beszólás, hogy mi a fasért nem lehet becsukni az ajtót?

Na meg a facebook. Az egyik kéknek lát valamit, másik zöldeskéknek, akkor már anyáznak.

Nem tudom megérteni, hogy miért van ez. Árad mindenkiből a rosszindulatúság.

2017. okt. 30. 17:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%
Nem tanultunk meg kulturáltan vitázni, illetve azt rendezni. A net, a gyors autók és tsi. csak rontott a helyzeten, hogy idegbajosabbakká váltak egypáran.
2017. okt. 30. 21:41
 12/19 anonim ***** válasza:
44%

10-es: éved sehol. Mégis hol mondtam ellent önmagamnak szerinted? Semmi kifejtést nem eszközöltél, csak kötözködtél.

És ki a rasszista? A kérdező? Jaaaa, tényleg... nahát... ő indította a témát, hogy "bunkók a magyarok (és vajon miért)".

És ki írta, hogy a genetika nem számít? Én.

Ki is rasszista akkor?

Gondolkozz már, ember. Vagy téged is svábok neveltek? Ja, akkor nem csodálkozom, hogy kötözködni, provokálni másokat tudsz, érveléshez viszont ostoba vagy.

Azt is említettem, hogy tisztelet a kivételnek. Akadnak értelmes bajorok, svábok is. Helyenként.

2017. okt. 31. 18:47
 13/19 anonim ***** válasza:
69%
* éved sehol -> ÉRVED sehol.
2017. okt. 31. 18:48
 14/19 anonim ***** válasza:
61%

...és megkockáztatom hogy nemcsak a genetika mellékes, de a nevelési hatások se mindenkinél számítanak, hanem a leszületett lélek egyéni, eleve NEM tabula rasa, NEM tiszta lappal kezdi az életét senki sem, hanem "hozott anyaggal".

És ez a döntő. Viszont a többség eléggé befolyásolható sajnos, épp ezért rájuk a nevelés nagyban hat. A sváb nevelés pedig zárkózott, másokat fitymáló, ignoráló. Ergo a svábok a saját hülyeségeiket adják át generációról generációra, ezért olyan egyformák szinte. Mondom, tisztelet a kivételnek. A germán művészek egy része nemezetek felett áll, jellemüket tekintve, mivel emelkedett szemléletűek. Mondom: a művészeik egy RÉSZE. Ettől még lehet találni egyes nemzetek szokásaiban, szocializálódásában sajátosságokat. Legfeljebb vannak, akik ezek felett állnak, egyéniségek. Mind a germánok, mind a magyarok között. Na, utóbbiaknál a nevelés is mindegy, mert kicsi koruktól SZEMLÉLŐDŐK megfigyelnek nyitottan mindent, de van egy szűrőjük. Mint pl nekem kicsi korom óta erős erkölcsi szűrőm van.

Ami NEM sablon, és NEM nevelésből kaptam, hanem evvel születtem.

Tehát számomra genetikailag mellékes, hogy minimum 80% magyar vagyok, nulla germánsággal, nulla zsidó és nulla cigány vérrel. A lényegen nem változtatna az se, "ha félcigány, vagy félgermán volnék". Írtam miért.

Sokakra viszont hat a szülei ostobasága, vagy jó esetben értelmessége, empátiája

(utóbbi esetben mázlija van, hogy normálisak a szülei,

ha már egyszer nem egyéniségként született le hozzájuk). Akadnak a magyar genetikájúak között is gyenge jellemek, mint említettem. Csak az jóval ritkább. Mert a magyar: jó esetben egyéniség, és elmélyült gondolkodásmódja van, mély érzelmi világgal és empátiával. Jó esetben, tehát többségüknek.

A svábok/bajorok között viszont fordított ez az arány: ritkaság az egyéniség, és az, aki sablonoktól mentesen, önállóan, függetlenül képes gondolkodni, mentesen a mérnöki-csőlátású, gyermekien egy szempontú logikától és aljasságtól.

2017. nov. 1. 15:32
 15/19 anonim ***** válasza:
69%

Félreértés ne essék: a "hozott anyag"-on azt értem, hogy ki kifejezett egyéniségként születik le az anyaméhbe, ki meg alig egyéni "hozott anyaggal", ergo gyengébb jellem. Utóbbiak erősen befolyásolhatóak, főleg gyerekkorukban szüleik által.

A naivitás részben megint más vonás, és a jóhiszeműség is más. A sváb csordaszellem meg külön megérne egy értekezést. Ha nincs közös ellenségük, egymással szemben alattomosak.

Mondom, tisztelet a kivételnek. Pozitív kivétel köztük

nem sok van, bár ismerek ilyet.

Na meg vannak germán apa, és magyar anya által felnevelkedett gyerekek is, vagy épp fordítva. És más változatok. Kevert esetekben a hatás -pl a szülők nevelési hatása- is RÉSZBEN más lehet.

2017. nov. 1. 15:39
 16/19 anonim ***** válasza:
56%

# 10/15

nem mond ellent magának, viszont félelmetesen nagy baromságokat ír. sváb vagyok, és természetesen semmi nem igaz abból, amit a svábokról írt :D

az a vicces, h amiket írt, az pont a magyarokra jellemző. de nem kell ezt komolyan venni. Magyarország romokban, gyakorlatilag mindenben utolsó már Európában – annak ellenére h számtalan esélyt kapott a zárkózásra.

Az ilyen 8-as hasonló zakkant figuráknak meg marad a magyar felsőbbrendűségi tudat szembenézés helyett.

a kérdésre válaszolva: sztem több ok miatt is bunkók a magyarok:

-borzalmas oktatás: nem gondolkodásra sarkall, hanem magolásra, toleranciát, hasonló dolgokat egyáltalán nem tanít

-történelmi okok

-talán genetika is

a kérdezőnek teljesen igaza van, én is úgy látom, ha magyarok zöme egy gyermek szintjén van, ami a viselkedést, konfliktuskezelést illeti

2018. nov. 21. 07:08
 17/19 anonim ***** válasza:

"miért? bunkók a magyarok?"

I ♡ költői kérdések

2022. aug. 25. 08:51
 18/19 anonim ***** válasza:

Svábként én is jót mosolyogtam azon a sok butaságon, amit az egyik válaszoló összehordott

rólunk svábokról.

A magyarok beképzeltsége és tudatlansága egészen döbbenetes.

Nekem mondjuk nem lenne képem senkire megjegyzést tenni úgy, hogy a fidesz 13 éve szétlopja az országot, a birka magyarok meg csak nézik.

Sváb csordaszellem, mi? Meg keves sváb egyéniség?

Svábként azt tanácsolom, hogy jó lenne befejezni a jó magyar óvodás szintű nagyképűsködést es másokra mutogatást, és vegre szövegelés helyett kéne vmit mutogatni a gyakorlatban.

Nem más, értelmesebb, igényesebb népeket kritizalni, mint pl. svábok.

Azon kéne inkább elmélkedni, h miert lett Mo. az eu egyik legszegenyebb orszaga.

Vagy miert funkcionális analfabéta a magyarok többsege vagy miert nem képes semmilyen problémaval szembenézni?

2023. nov. 3. 04:53
 19/19 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva:

a magyarok alapvetően azért bunkók és gyerekesebbek, szerenyebb kepességűek, mint egy külföldi, mert nem kaptak normális nevelést, oktatast, és beléjük van nevelve, h semmiert se tegyenek .

Emiatt viszont nem haladnak az életben, magyarország csúszik le, ilyenkor jön a jó magyar másokra mutogatas, bunkózas, nagyképűsködés, kifogáskeresés.

A magyaroknál inkább azt kell nezni, a gyakorlatban mire képesek, mert a többseg hangember, nincs valódi tudás a nagy pofa mögött.

2023. nov. 3. 05:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!