Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szoktad furcsállni az ilyen...

Szoktad furcsállni az ilyen embereket, akiknek ilyen a memóriája? Fiatal korban?

Figyelt kérdés

Teljesen normális emberekre gondolok, nem pszichológai esetekre, ami mégis elcsodálkoztat amikor valakinek fiatalon olyan memója van, hogy összetéveszt hónapokat évekkel, vagy pár évet egy évtízeddel.. Pl. egy átmeneti állásomnál, ami pár hónapot tartott és nem is dolgoztunk sokan (6 személy), a munkáltatómnak volt olyan elszólása, hogy azt hitte tavaly óta ott vagyok, és a többiek csodálkoztak, hogy dehát hiszen csak pár hónap.

Vagy egy barátom, akit pár évvel ezelőtt ismertem meg, valamiért azt hitte, hogy 10 év, tehát szerinte gyerekkorunk óta ismerjük egymást:))) nagyon elcsodálkoztam. Egy másik barátomat féléve ismerem, folyamatosan beszélünk, én meg emlékszek szinte mindenre vele kapcsolatban, ő meg azt hiszi, hogy több mint egy éve ismerkedtünk.

Amúgy ez milyen betegség? (ha betegség egyáltalán)

2017. okt. 29. 10:25
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#10 Köszönöm a választ!

Amúgy az egyik ismerõsömrõl bevallom, tudom hogy memória zavarai vannak, õ maga mondta (bár mégis meglepõdtem rajta, ennyire??), de a többivel nem tudom mi van

2017. okt. 29. 18:51
 12/12 A kérdező kommentje:
#10 A massza hasonlattal egyetértek! Hetek, napok távlatában nekem sem mindenben mūködik a memoriám, sõt évszámokat sem jegyzek meg, viszont mindent egyetemi évekhez, munkahelyhez kötök, így emlékszem arra, hogy pl. “xy-al egyetem alatt/elõtt/után ismerkedtem”.
2017. okt. 29. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!