Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes emberek képesek az empátiára, sajnálatra, másokban pedig még a nyomát sem lehet felfedezni ezeknek?

Figyelt kérdés
Mitől van ez? Én nem hinném, hogy pusztán neveltetés, nem hiszem hogy valakibe belenevelik az empátiát, valakit meg arra nevelnek hogy ezt ne érezze. Ez annál sokkal alapvetőbb dolog szerintem.
2017. okt. 21. 19:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Én speciel ki nem állhatom az önsajnáltató réteget akik annak ellenére hogy mások sajnálatából és segítségéből élnek anélkül hogy egy követ arrébb tennének még magukat állítják be áldozatnak. Nyilván egy-egy megnyilvánulásomból ezek szerint engem is az empátia nélküli emberek közé sorolnál. Pedig azokat az embereket nagyon is sajnálom akiknek a mindennapi kemény küzdelmeik jussából 60%-ot le kell adniuk csak hogy a feljebb említett ingyenélőket fenn tudjuk tartani. És utána akiknek ennek ellenére jobban megy, még szégyelljék is magukat.

https://www.youtube.com/watch?v=99WgR24jWcw

Mindenkinek más a világnézete. És ha eleget tapasztalsz egy idő után más dolgok hatnak meg.

2017. okt. 21. 19:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Most nem értem, hogy keveredtünk a romák és szociális segélyen élőhöz. Ez nem ide tartozik.

Én nem az önsajnáltatásról szeretnék most beszélni, hanem az empátiáról. Egyes emberek képesek rá, mások nem. És, hogy ennek mi az oka.

2017. okt. 21. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem bizonyos mértékig veleszületett dolog ez. Nyilván ez is egy skála, amely tól-ig van, és valahol áll mindenkinek a saját "mutatója" rajta. Aztán kinek mi lépi át az ingerküszöbét. Olyan is van, hogy bizonyos dolgok iránt érzéketlenné válsz, annyi súlyos csapás ért (például egy háborúban lehet, hogy kevésbé borít ki a testvéred válása, mint egyébként).

Vannak hiperszenzitív emberek, akik képesek "kiszagolni", ha valami bánt belül, és pszichopaták, akik nem is ismerik az empátia érzését, csak megjátsszák, hogy elfogadja őket a társadalom.

2017. okt. 21. 20:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Fél megélni. A versekhez is kell empátia. Ki akarja átérezni József Atilla verseit?

"A semmi ágán ül szivem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szeliden s nézik, nézik a csillagok. "

2017. okt. 22. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!