Miért akarja mindenki beosztani az én pénzemet?
Elég sokat dolgozok, és emiatt megengedhetek magamnak pár dolgot amit az ismerőseim nem. Bármikor veszek magamnak valamit rögtön megkapom rá a megjegyzéseket.
Autómba is belekötöttek hogy miért olyat vettem és miért nem más milyet ami olcsóbb és szerintük jobb is. Vettem egy PS4-et, mikor ismerős megtudta rögtön megjegyezte hogy felnőtt embernek már mással kéne foglalkoznia. Mikor egy új gitárt vettem megkaptam hogy miért nem jó a régi ha jelenleg nem is vagyok zenekarban. Mikor elvittem volt barátnőmet tengerpartra nyaralni azt hallgattam utána másoktól hogy pénzkidobás az egész mert a balaton is ugyan olyan jó. Ha csak kajálni beülünk valahova és drágább menüt rendelek már ferde szemmel néznek rám.
Csak az a baj hogy csak ilyen ismerőseim vannak. Családot is beleértve. Ha mindenkivel aki ezt csinálja megszakítanám a kapcsolatot akkor senki se lenne. Senki akivel bármilyen kapcsolatot tudnák létesíteni. És valahol mélyen tudom hogy ez részben az én hibám is.
Minden nap rájövök hogy ki nem állhatom a barátaimat. Mást sem csinálnak csak lehúzni próbálnak. Az is akinek én szereztem a munkahelyét, én fogadtam be hónapokig és etettem. Most megpróbál kitúrni a helyemről, szerencsére sikertelenül. Majd másnap segítségért jön hozzám.
Utálom már az embereket. Csak egyedül lenni pedig még inkább utálok.
Azért, mert te meg hagyod.
Most őszintén, te kerested meg? Te dolgoztál meg a fizetésedért? Amit veszel a SAJÁT pénzedből az a te tulajdonodban áll? Igen. Akkor meg ki nem sz@arja le más mit gondol? Koptassák csak a szájukat. Irigy és képmutató emberek mindig is voltak, vannak és (sajnos) lesznek is! Ne foglalkozz velük. Inkább addig örülj és addig élj ezekkel a lehetőségeiddel, amíg megteheted! Egyszer élsz :)
Ezt az egészet meg vedd inkább egy leckének. Nem kell, hogy mindenkinek segíts meg mindenki sz@rsága fölött szemet hunyj (nem azt akarom ezzel mondani, hogy most mindenkit unfriendelj az életedből). Mindig csak annyit tegyél másért amennyit ők is tennének érted. Azért nem te vagy a hibás, mert éled az életed és megengedsz magadnak olyan dolgokat, amiket ők esetleg nem tudnak!
Ez tényleg haszontalan pénzszorás. Tényleg más lenne ha pl beruházás miatt koltenél, amivel még több lesz.
Persze hogy sok ember nem tudja jo szemmel nézni ha valaki buta .
Ez nem irigyseg kerdese. Te csak felélsz ill fogyaszto tarsadalmi reteg vagy csak. Es ez a reteg meg pont nem a felesleges penzszorast pártolja , azaz kiadás helyett a bevételi oldalt növelné, a kiadásit csokkentené. Alkalmazotti szinten te sem a termelo retegbe tartozol, mert munkahelyteremto kapacitasod sincs.
De mindenkinek van idoszaka amikor éli ész nélkul a nagybetűst :)
Szoval a fogyaszto réteg elveibe sem illesz bele, hogy sporoljunk, de a termelo reteg elveibe sem, hogy koltsunk, hogy több legyen. Igy minden oldal negativan tud csak szemlelni.
Kb az elj a mának elv a tied :)
Utolsó ez nagy hülyeség. Egy működő piacgazdaságban a munkával mindenki termel. Termékek előállítása, szállítása, eladása, szolgáltatás biztosítása mind értékteremtés. Nem csak a munkahely teremtés érték teremtés. Ha nem termelnék értéket a cég számára akkor nem fizetnének.
A fizetésemet meg az alapján kapom hogy mennyi értéket teremtek és mennyire vagyok pótolható.
Emellett mivel a pénzt elköltöm így ahova viszem az ott dolgozók zsebébe is teszek (ez durva kifelyezés mert megdolgoznak érte és nekem is megfelelő szolgáltatást vagy terméket nyujtanak jó áron). De azzal hogy költök valójában sokkal inkább segítek a többieken mintha felhalmoznám a pénzt és nem forogna. Akkor is ha fogyasztok. Így működik a gazdaság és a piac.
Annak aki a munkahelyeket teremti szüksége van munkaerőre aki dolgozik és vásárlóra aki otthagyja a pénzét cserébe valamiért.
Ezt a réteget hívják úgy hogy prolik.
Ugyanúgy elköltenék a pénzüket, de mivel nincs ezért a pénz hiányát erényként állítják be. Minek új telefon, minek új autó, jó a régi is. Nem jó a régi csak nem telik nekik az újra.
Na meg ugye ha ők is tudnak valami nélkül élni, akkor nehogy már a másik ne tudjon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!