Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokan miért nem ismerik el,...

Sokan miért nem ismerik el, hogy létezik humán illetve reál beállítottság?

Figyelt kérdés

Reál tárgyakból (matek, kémia, fizika) közepes voltam, lehettem volna jobb is, de sajnos nem érdekeltek.

Nyelvekből viszont nagyon jó, 5 nyelven beszélek folyékonyan, most kezdem a hatodikat.

Jó, történelemből én is magoltam a dátumokat, de a többi tárgyból (irodalom, angol, német), nem tanultam otthon, mert elég volt ha figyeltem az órán, mindig megvolt a kitűnő. Ill nyelvvizsgákra sem készültem külön, hogy meglegyenek.

Viszont van olyan ismerősöm, aki matekból elképesztően tudott, a nyelvek viszont nehezen mentek neki.

Akkor miért mondják sokan, hogy azok tartják magukat humán beállítottságúnak, akik a technikához hülyék, máshoz meg nem értenek?

2017. okt. 15. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
20%
A reál tárgyakból is jó lennél, ha a szüleid már kicsi korodban felkeltették volna az érdeklődésedet iránta, a tanáraid pedig értelmesen magyaráztak volna, hogy megértsd és meglásd benne az érdekességet, szépséget.
2017. okt. 15. 13:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha valakinek nem áll rá az agya a matekra, abból nem lesz fizikus, akárhogy is erőltetik, nevelik. A reálhoz is és a humánhoz is tehetség kell egy pont felett, erre írtam a példákat is fentebb
2017. okt. 15. 13:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én alapjáraton utálom a matekot, rossz a tanárom, de ötös vagyok belőle.

Ennek ellenére - a magántanárom is bizonyította - a tudásom nem nyugszik egy biztos alapon, viszont vele sokkal inkább élvezem és remekül magyaráz.

(Egy szintén humán beállítottságú.)

2017. okt. 15. 14:14
 4/7 anonim ***** válasza:
40%

"Ha valakinek nem áll rá az agya a matekra, abból nem lesz fizikus, akárhogy is erőltetik, nevelik."

Na látod, ez nem igaz.

2017. okt. 15. 14:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Miért ne lenne igaz?

Egy fizikus ismerősöm van, de róla már gyerekként is tudták, hogy kiemelkedő mindenben, ami matek, egyetemi professzor lett belőle.

És lehet tolmács, aki szenved a nyelvekkel? Kétlem.

2017. okt. 15. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Különböző agyi területeket igényel mindkettő csoport elsajátítása, ezért valóban van olyan, akinek az egyik jobban megy, mint a másik.
2017. okt. 15. 14:26
 7/7 anonim ***** válasza:

A matekot csak azok nem értik akiknek nem magyarázták el jól, illetve hiányosságuk van a korábbi anyagból. (sajnos az oktatás nem úgy működik, hogy ne mennének tovább az anyagban még az előtt, hogy mindenki megértette azt)

Amúgy külön gondolkozásmód kell a humán és reál tárgyakhoz, de ez nincs kőbe vésve. Régen matekból voltam nagyon jó, illetve megértettem mindent elsőre, a humán tárgyakat meg utáltam (kivéve a történelmet), aztán sok idő kimaradt, közben elkezdtem írni, azzal fejlődtem, meg foglalkoztam sokat, és utána már sokkal rosszabbul ment a matek, mint korábban.

2017. okt. 15. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!