Akik ágálnak a Halloween ellen, mert Amerika meg nyugat majmolásnak tartják, miért használnak Windows-t?
Mert a magyarnak nem szokása, hogy bárminek utána olvasson. A magyar csak fröcsögni képes, hogy fúj, nyugatmajmolás, meg hülye amerikai szokás, meg kegyeletsértés. De persze akik ezen hőbörögnek, azok a szép magyar szokásokra is jó magasról sz**nak, az ősi magyar ünnepekről meg lila fingjuk nincs. Imádják elrontani mások örömét meg elégedetlenkedni. Valaki boldog mer lenni, miközben ők nem azok? Mocskos hazaáruló, hülye libsi, nyugatmajmoló... hogy meri jól érezni magát?
Szánalmas a magyar nép, egymás torkát is átvágják, ha a másiknak valami éppen jobban sikerül.
Valaki itt írta, hogy sokan vallási alapon ellenzik. Hát magamból kiindulva szerintem egy átlag kereszténynek van annyi lelki békéje, hogy nem áll neki fröcsögni, pláne nem utánajárás nélkül. Nekem nincs problémám a halloweennel, jópofának tartom, de megértem, hogy valakinek ez nem szimpatikus. Általábam a turbómagyarok szokása az ilyen viselkedés.
Igazaból abba sem gondolnak bele, hogy a temetőben mécsesgyújtás sem magyar eredetű szokás, hanem osztrák/német. Annak idején, amikor a Habsburgok behozták ezt a szokást, a magyar nemesek pont ugyanígy ki voltak akadva, hogy "fújjfujjnemmagyar". :D
Engem nem zavar, hogy van mégegy ünnep ap az évben, ha rajtam múlna, még más különféle ünnepeket is átvennék más népektől. Viszont nekünk is vannak jópofa hagyományaink, kár, hogy ezek eltűnőben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!