Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolkodik így? Mit...

Miért gondolkodik így? Mit lehetne tenni ellene?

Figyelt kérdés
Van egy ember, aki mindenkit előtérbe helyez magánál. Szinte mindenkivel kedves, segít a másikon, még akkor is, ha ő húzza a rövidebbet. Ő magát nem tartja értelmesnek, pedig többen pont ezért is kedvelik, mert kitartó néhány dologban, alapos a feladatokban, vannak jó ötletei (vannak hibái is: elvesz a részletekben, befolyásolható). De önmagával szemben úgy viselkedik, mint egy altruista. Nőkkel szemben is aláveti magát többüknek – kivéve a kevésbé dominánsakat -, amit sokan ki is használnak. Így mi lesz vele, nem tudom.

#szolga #alturista
2017. okt. 5. 23:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Most nézem, hogy nem is magadról beszélsz így ez nem opció. Szerintem az önbizalmával/önértékelésév vannak gondok. Ezt kéne valahogyan helyrebillenteni. Én is hasonló vagyok, azzal a különbséggel, hogy belőlem már kiöltek mindenféle jó szándékot. A barátodból még nem. Kár lenne hagyni elveszni.
2017. okt. 5. 23:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon ritka és értékes ember lehet az illető, ámbár a határozottságot még tanulnia kell. Nem fog elveszni, mert az önzetlenségnek mindig gyümölcse van, ha nem is azonnal lesz nyilvánvaló, de hosszútávon helyes gondolkodásnak tartom azt, hogy másokat maga elé helyez. Csak kell a határozottság és a helyes önismeret ahhoz, hogy tudja meddig mehet el anélkül, hogy önmagát felemésztené, mert ha nem szentel magára elég időt, akkor adni sem fog tudni egy idő után. Tudnia kell, hogy értékes, de ezt nem a visszajelzésekből, hanem magában kel tisztán látnia.

Társkapcsolatra alkalmasnak találom, nyilván olyannal, akiben megvan szintén ez a magatartás.

2017. okt. 6. 00:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Az önbizalmát kéne kicsit helyrebillenteni. Attól még nem baj, ha önzetlen marad, csak lényeges, hogy tudjon határokat húzni. De előbb-utóbb feltűnik neki, hogy üres pohárból nem lehet megitatni senkit.
2017. okt. 6. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!