Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnám megkeményíteni...

Hogyan tudnám megkeményíteni a szívemet?

Figyelt kérdés
Akár nagyon komoly szinten.
2017. okt. 4. 23:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

pár évig depressziós voltam, az eleje és vége volt súlyos, szóval tudom milyen padlón lenni, de abból már kijutottam

viszont az alaptermészetemet nem szeretem annyira

segíteni próbálok másoknak, mert én is segítséget kaptam

a környezetemet is erősen befolyásolom ilyen téren, pl a boltba ahova jártam mint a zombik olyanok voltak az eladók és rászoktattam őket pár dologra

túl könnyen megkedvelek másokat, könnyen tudok megnyílni ha úgy érzem a másik érdemes erre, persze azért vigyázok magamra!

nem akarok már ilyen lenni, magammal akarok törődni, nem akarom azt érezni, hogy "segítenem kell, segíteni akarok, segíteni szeretnék"

sokan segíteni akarnak nekem, de nem fogadom el ezt tőlük

a depresszió alatt megtanultam maszkot viselni és nem kimutatni azt ami bennem van, mára ez az alaptermészetem, mármint az a vidám erősen pozitív jellem amit anno felvettem, de sokaknak ez már sok

nem akarok borongós lenni, de ennyire pozitív sem, mert nem tudom megérteni mások problémáit, mert én nem látom sokszor a problémát, vagy azonnal a megoldást keresem

2017. okt. 5. 07:06
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

Elég annyit tenned,hogy elkezdel magaddal törődni, és csak a fennmaradó energiáidat fordítod másokra.

Így nem leszel önfeláldozó (pontosabban az életedet nem szorongásban élve aggódva mások testi,lelki,mentális állapotukért és problémájukért fogod tölteni,mert ez sehová nem vezet, csak céltalan önsanyargatás.)

Mindenki a saját életét éli, ha mankót adsz nekik vagy használják,vagy nem vagy amiért újra elestek téged hibáztatnak. Hogy elfogadja-e a mankót (akár a töröttet - [problémára nem a megfelelő lehetőséget]) az már az ő felelőssége,és csak az övé,mégha ezért meg is orrolna rád,te ne érezd rosszul magad - bebiztosíthatod magad,ha minden segítség után mondod,hogy ez csak egy vélemény, nem látod át az egész problémát, vagy a "sajnos nincs tapasztalatom az ilyen problémákban, velem ilyen még nem fordult elő" mondattal kivághatod magad. Sokaknak elég,ha meghallgatják őket, de nem is várnak megoldást mástól. :)

Persze a mindennapokban is lehet kevesnek lenni, egy jó szó, egy érintés, egy bögre tea, egy maroknyi pogácsa reggelire is sokat jelenthet másoknak és téged is szeretettel tölt el :)

El szeretnéd utasítani az emberek közeledését azelőtt,hogy elkezdenél aggódni értük?

Nem fogadod el a segítséget mert azzal mégközelebb kerülnének?

Félsz,hogy a tanácsod rosszul sülne el és ezért bántanának téged?

"segíteni próbálok másoknak, mert én is segítséget kaptam,,

Beltöltött egy űrt a lelkedben és te is ezt az űrt szeretnéd kitölteni másoknak. :)

Sajnos a másoknak betöltött űr csak egy kis részben tölti be a saját űrödet ezért hajszolják sokan mások bologságát,mert bár morzsákat kap,még éhes marad.

Mi okozza benned az űrt? Töltsd ki valami mással. ^_^

Ha szeretetet és figyelmet adsz másoknak azt visszakapod,mivel mindenki erre vágyik,hogy adjon és kapjon, mégha ő vagy te nem is tudja úgy kifejezni azt ahogy azt szeretné. :)

2017. okt. 5. 09:39
 13/16 A kérdező kommentje:

mondod ezt egy hiperaktívnak :D

elég sok energiát fordítok mások segítésére, akár napi több órát

ezzel annyira nincs bajom, de attól még lehetne úgy, hogy ne akarjam ennyire

ha valakinek gondja van az zavar és megpróbálok segíteni, de tudjak lelkiismeret nélkül túllépni azon, hogy nem foglalkozom vele, vagy esetleg elutasítom

azért annyira nem rossz a helyzet nem sanyargatom magamat, mert jól érzem magam, meg jó érzés segíteni, csak változni akarok

jó pár embernek segítettem már, volt akinek elég volt az, hogy meghallgattam, másoknak tanácsot adtam, volt akivel találkoztam...több módon is, de az egész rajtuk állt főleg, hisz mindenki a saját sorsának kovácsa

ez a másik gond, sokat adok, alapból pl reggel úgy veszek gyümölcsöt, édességet, hogy a kollégákat is megkínálom belőle

tiszta vicc, hogy alapból ez így jön, mint valami késztetés, nem akarom ezt, ne legyen automatikus!

nem akarom azt érezni, hogy segíteni akarok másoknak, ha látom, hogy valakinek segítségre van szüksége megpróbálok segíteni neki

nem várok segítséget mástól, akiknek meg segítek tőlük főleg

általában megoldom a problémákat egyedül, de ha mégsem akkor kérek max

nem félek attól, hogy rosszul sül el vagy bántatának

a párkapcsolati sikertelenségeim egy űr, minden más téren túlságosan is sikeres vagyok

de nem emiatt segítek másoknak, amikor volt párkapcsolatom akkor is segítettem

van hobbim amit élvezek, szeretek, van munkám amit szintén szeretek

ismerem az 5 szeretetnyelvet, sajnos az én nyelvem a testi érintés és a szívességek, szóval nem egyszerű megkapnom amire vágyom, de nem is akárkitől várom

2017. okt. 5. 10:13
 14/16 anonim ***** válasza:
56%

Mindenki a sorsa ellen küzd. :)

Az előbb olvastam egy lányról,aki bajnak érzi,hogy hamar megbocsájt. Pedig ezek kincsnek számítanak.

Próbáld meg visszafogni magad,de figyelve folyamatosan,hogy milyen érzelmek, érzések, függőségek,sóvárgások jönnek elő.

Ha nem segítesz akkor jön egy lelkiismeret furdalás, de mi van még mögötte? :)

Ha előjött akkor ott a probléma forrása. :)

Sejtem,hogy nő vagy,a párkapcsolati problémákat meg is értem, sokan csak kihasználnák az olyan embert, vagy akik nem tudnak szeretetet elfogadni azok elmenekülnének,vagy nem akarnának egy "újabb anyukát". Én legszívesebben ilyen párt találnék, mert én is kezdek már-már ilyenné válni. :)

Amúgy jó szülő leszel,remélem találsz majd egy férfit aki megbecsül. ^_^

2017. okt. 6. 12:13
 15/16 A kérdező kommentje:

#14:

nem csaj vagyok :) 24F

nem tudom a pontos okát ennek a dolognak, de többször volt olyan, hogy ha nem segítettem másnak, akkor lelkiismeret furdalásom volt

volt olyan ex aki kimondta, hogy nem tudja megbecsülni amit érte teszek :D

én nem akarok ilyen lenni, évek óta változni akarok, csak még nem tudom a módját!

2017. okt. 6. 13:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem meglepõ. Van olyan helyzet, amikor valakinek fárasztó a "segítsége". Pl miért kínálsz kollégákat gyümölccsel, ki kérte? Hidd el, ha pl. éhezõ gyerekeket kínálnál, õk biztos értékelnék. De én viccesnek tartom, hogy mégis mit nevezel segítségnek. Kell egy kis intelligencia is ahhoz, hogy felismerd, hogy milyen helyzetben/mikor/kinek van szüksége segítségre, mert ha alapból nem ígénylik, akkor biztos nincs okuk arra, hogy értékeljék a kéretlen segítségeket. Tehát néha egy kicsi ész kell, nem pedig "kemény szív".

Volt olyan ismerõsöm, aki egy adott körben mindenkinek jópofizott, s "segített", kissé erõltetett, fárasztó stílusban, elég tolakodónak tartották õt, bár nem szóltak, mert nem akarták megbántani, de érthetetlenül panaszkodott a hátuk mögött, hogy "miért nem értékelik a kedvességét". Én az ilyent nem igazán tudom megérteni, az embernek jó ha vannak igaz barátai, közeli pajtik, család, rokonok, azokat árassza el a szeretetével!

Régen olvastam egy cikket arról, hogy az emberek rosszul érzik magukat az olyan kedveskedéstõl, amit nem tudnak viszonozni. Szerintem van benne igazság, hiszen lehet tapasztalni. Az özönlõ szeretetnél számomra fontosabb az egyensúly a kapcsolatban, úgy jó, ha kölcsönös figyelem van egy kapcsolatban, nem kell elárasztani a másikat a törõdéssel, de ez még nem is jelenti az, hogy "kemény szívū" lennél.

2017. okt. 24. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!