Ti mivel nyugtatjátok le magatok, ha úgy adódik?
Nagyobb stresszhelyzetek előtt marhára bepánikolok, megijedek, rettegni kezdek.
Ilyenkor kell valami, amivel lenyugtathatom magam, különben úgy érzem megőrülök.
Két működő dolgot találtam eddig, de igazából egyik sem valami kitűnő.
Az egyik a fű, de nem valami jó ötlet mindenhova (pl suliba is) betépve menni, ráadásul bármikor átvihet olyanba, hogy még jobban félek, mint józanul.
A másik a vagdosás, de lassan nagykorú fiúként ez még szánalmasabb, mint drogozni. Ráadásul a jobb alkarom már olyan, mint egy zebra.
Vettem egy futópadot, futok vagy edzek. Baromi jól érzem magam tőle.
Amikor már nem itthon vagyok akkor rágózom és arra koncentrálok, vagy piszkálok valamit, gombot cipzárt, kinézek egy tárgyat és jó alaposan megfigyelem. Baromi jó a keresztrejtvény is, a lényeg, hogy adj valami feladatot az agyadnak, ne tudjon feleslegesen kattogni.
Forró tea. Zene. Séta (akárhol).
A rejtvény is jó. Vagy egy olyan film/sorozat, amit sokszor láttál, és ha csak 30-40%-ban figyelsz, akkor sem veszted el a fonalat.
Vagy egy olyan könyv, amibe abszolút bele tudsz merülni.
Ja ilyenkor útközben mindig lépcsőt válassz és számold a fokokat :) Az is egész nyugtató.
Egyébként ha vagdosod magad akkor mindenképpen valami sport kéne neked, mert az adrenalin segít. A futás célszerű.
Ha számolsz az jó, kivonás legyen 67- 34
Fejben, se papir se cerka. Azért jó mert mert ez a figyelem racionális agyféltekédet viszi igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!