Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek bunkóság volt?

Szerintetek bunkóság volt?

Figyelt kérdés
A buszon millióm egy hely volt, teli üres székekkel még párosak is, erre odajön egy nénike és elakart küldeni a sajátomról, mire én szépen lepasszoltam. Megkérdeztem tőle, hogy nem elég nagy a busz? Utána mondtam, hogy előttem is és mögöttem is üres a hely meg a túlsó sorban, de rákontrázott még egyszer, hogy ő odaakar ülni és menjek onnét, mert másutt megfullad ... nem adtam át a helyem, végül keresett magának egyet. Rájöttem, minél többet adok magamból, annál többet vesz el ismételten a környezet. Munkámból adódóan érzékenyebb vagyok a bunkókra és ezt nagyon úgy éreztem, hogy az. Mindegy így életemben nem egyszer megjártam, eleinte 1-2 alkalommal rájöttem, hogy ha határozottan visszavágok nem tudják elvenni a helyem, persze, ha rokkant azonnal átadom, de ez járt én meg hosszú műszak után megpihentem, eszembe se volt elkotródni onnét, különben is ugyan annyi jogom volt ott lenni, mint annak így szerintem a néni volt a bunkó, hogy nem másutt keresgélt.
2017. szept. 27. 23:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

kicsit nyers volt a stilus, de a nyanya meg bolond volt hogy csak is oda ülne ahol pont te ülsz

hagyd rá had szenvedjen, ameddig van elég szabad hely a buszon üljön máshova és kész

2017. szept. 27. 23:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy kiváló példa volt arra, hogy a hülyék is megöregszenek egyszer. Én sem szoktam átadni a helyem, üljön a maradék helyek egyikére, vagy a jegesmedve fszára :D
2017. szept. 27. 23:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha bunkóság, ha nem, én nem adom át helyem, ha van még üres hely belátható közelségben.

Viszont pl. a régi metrón simán "kikövetelem" magamnak a helyet, ha a csajszi a cuccát maga mellé teszi és emiatt nem fér el egy ember. Volt egyszer, hogy csak nagy nehezen vette el a cuccát, de miután leültem félig az ölembe tolta. Kicsit fáradtabb voltam munka után és felvettem vele a dolgot. :D Motyogot valamit, hogy üljek már el, mert nem fér el meg ilyenek, én visszakérdeztem, hogy miért nem fér el? az ölébe kéne tenni a cuccot és hasonlók. A végén már nagyon vörösödött és az első adandó alkalommal már ült is át máshova én meg hangosan utána nevettem :D.

2017. szept. 27. 23:45
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltál bunkó. Egyszer mindenkinek le kell számolni az agresszív öregasszony jelenséggel. Nekem egy boltban adatott meg ez, mikor helyretettem egy elém furakodó vénasszonyt, mintha béklyókat dobtam volna le, az olyan felszabadító volt. Mert ugye mindenkibe belenevelik kölökkorában, hogy a nénikkel csak udvariasan, csak, mert, azért. Aztán egy ilyen helyzetet nehezebben lehet kezelni a kölökkori behuzalozások miatt.
2017. szept. 28. 00:41
 5/13 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó válaszoló ugyan hány éves vagy? "Felnőttként" így bánni az idősekkel sem mutat valami példaértékű viselkedésre!
2017. szept. 28. 00:48
 6/13 anonim ***** válasza:
54%

Nem voltál bunkó!

Nem értek néhány idős embert. Tisztelem a koráért, hogy ennyit megélt, ha nincs hely, átadom neki nagyon szívesen, viszont az üres buszon nem. Nehogy már visszaéljen azzal, hogy ő idős és pontosan oda akar ülni, mert felmelegítettem neki a helyet...

Egyébként Radics Peti is pont erről mesélt egyik videójában. :D

2017. szept. 28. 00:48
 7/13 TR75 ***** válasza:
6%

Hát, a kérdezőnek is annyi lett volna másik helyet keresni, mint a néninek.

Sok dolog közrejátszhatott abban, hogy a néni pont oda szeretett volna ülni. Például megszokás. Vagy akár lehet, hogy máshol szorong (bizony, nem mindegy, hogy egy utazáskor szorongó ember hol ül). Esetleg fél egy balesettől. Vagy van némi kényszere, ami miatt mondjuk csak a páros számú ülések jöhetnek szóba, vagy csak a prímszámú, ablak mellettiek (és ha valaki megakadályozza, hogy ott üljön le, az szorongást vált ki belőle).

"Munkámból adódóan érzékenyebb vagyok a bunkókra és ezt nagyon úgy éreztem, hogy az."

Te azt érezted, hogy "ez" bunkó volt. Nem tudom, hol dolgozol, meg igazából nem is lényeges, lehet, hogy érzékenyebb vagy a bunkókra, de az érzelmi intelligenciád, úgy tűnik, nagyon alacsony.

Az is lehet, hogy mivel a munkád során sok "bunkó" emberrel találkozol, már paranoid gondolataid vannak, minden észrevételt támadásnak veszel, minden kérést utasításnak, minden dicséretet gúnynak, és valójában a néni csak kedvesen megkért, neked pedig téveszméid vannak a diskurzussal kapcsolatban. Ezt mi nem tudhatjuk.

"Rájöttem, minél többet adok magamból, annál többet vesz el ismételten a környezet."

"Mindegy így életemben nem egyszer megjártam, eleinte 1-2 alkalommal rájöttem, hogy ha határozottan visszavágok nem tudják elvenni a helyem, persze, ha rokkant azonnal átadom, de ez járt én meg hosszú műszak után megpihentem, eszembe se volt elkotródni onnét, különben is ugyan annyi jogom volt ott lenni, mint annak így szerintem a néni volt a bunkó, hogy nem másutt keresgélt."

Itt pedig önsajnálattal vegyes önigazultsággal meg is magyaráztad, hogy miért van igazad.

Úgyhogy én meg azt mondom, te voltál a bunkó. Mert én így látom. Mondhattad volna azt is, hogy ne haragudjon, keressen másik ülést, fáradt vagy. Nem, te elhajtottad, a stílusodból adódóan vélhetően pökhendi-agresszív stílusban.

Messziről jött ember azt mond, amit akar. A másik oldal vélhetően sosem fogja itt elmondani a saját verzióját.

2017. szept. 28. 02:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Az a bunkóság, ha tényleg ilyen hangnemben beszéltél a nénivel. Amúgy szerintem igazad volt, én sem biztos, hogy átadtam volna a helyem, ha van sok más üres hely is. Ez olyan, mintha a néni direkt kötekedni szeretett volna veled, gondolom néha kell egy kis izgalom az életébe. Nem gondolom, hogy egy egy idős embernek bármit meg kell engedni és minden hülyeségét tolerálni kell, csak mert idős. Eddig egyetlen alkalom volt, amikor nyilvános helyen rászóltam valakire, amikor a vonaton egy öreg bácsi leült a közelemben egy fiatal csaj mellé és személyes dolgokat kérdezgetett tőle egész úton (van-e barátja, miért nincsen már gyereke, hogyan védekeznek a barátjával szex közben...), a csaj meg válaszolt neki, mert nem akart "bunkó" lenni. Már nagyon érett bennem a beszólás, mikor rám mutatott, és elhordott engem mindenféle sz*r semmirekellőnek teljesen ismeretlenül azért, mert a kezemben volt a telefonom, és "ezek a kcsög mai fiatalok már csak a telefonjukat nyomkodják"... Akkor érett meg bennem teljesen a beszólás, mikor a vén farok fennhangon elkezdte magyarázni, hogy szerinte az a nő, akinek nincs gyereke 30 éves kora előtt, nem is érdemli meg, hogy éljen...
2017. szept. 28. 07:13
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem sokakat ér atrocitás, és amikor már a sokadig ilyen esetről van szó, az ember egyszerűen elveszíti a türelmét az idősekkel szemben. Nálam mindennapi eset, hogy vásárlásnál a bevásárlókocsival szinte fellöknek, a fizetéskor nem várják meg, hogy végezzek, hanem beállnak a pénztáros elé, amikor én még nagyban pötyögöm be a kártyás fizetésnél a kódot. Az is megszokott, hogy kibeszélik, hogy mások mit vásárolnak, "flancolnak"... Nekem főként a vásárlás során akadtak problémáim a viselkedésükkel.
2017. szept. 28. 09:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen hangban kunyerálta a helyet tőled, de igazából kora ide vagy oda, üljön szabad helyre és ne pofátlankodjon diliből sem máséra.Ennyi idősen lehetne ennyi esze...

Most képzeld el, hogy buszvégállomáson s régi klíma nélküli buszra elsőként felszállva leülök a nyitott ablak mellé középtájon.

Jön a kedvesnek látszó mami s bezárja az ablakot mellettem és elindul előre...Mi a fene??? Sz@rtam én le és kinyitom természetesen a 36 fokos melegben.Jön vissza felháborodva, hogy csukjam be az ablakot, mert a huzat zavarja!Erre mit szóljon az ember...ha nem tanul meg viselkedni, maga lesz lezavarva buszról!Morogva előre totyogott...azért a hüleségnek is határt kell szabni, amely kortalan.

2017. szept. 28. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!