Egy patikus csajt letegezhetek?
Igen, én mindenhol magázódom, ahová nem járok hetente, és nem tegeződtünk már le a gyakori találkozások miatt, ugyanis akiről nem tudok semmit, azt nem illik és feleslegesen bizalmaskodó tegezni. Jobban ki lehet fejezni a tiszteletet magázódással. A mosolygós fiatal orvost is magázom, nem csak a komor időset, mert úgy illik, úgy szép. A kor pedig - ismétlem - számomra nem számít. Nagyon rosszul eshet például egy babaarcú 38 évesnek, ha letegezik, mert olyan kis aranyosnak néz ki, mintha még mindig gyerek lenne - és ezt nap mint nap szemébe vágják a magát érett, vonzó nőnek érezni kívánó, akár gyerekeket nevelő nőnek.
A gyógyszerészek feladatkörét pedig látom, kevéssé ismered. A vény nélkül kapható készítmények kiadásakor is rendkívül fontos a hozzáadott információ, a gyógszerbiztonsági kérdések feltétele, a tudakozódás, az állapotfelmérés, személyre szabás, betegoktatás, esetleges orvoshoz irányítás. Itt is egészségügyi problémával fordulsz egy ugyanazt az orvosi egyetemet végzett, nagyon tanult személyhez, gyógyszerészdoktorhoz (bár sok esetben csak az asszisztenseivel találkozol, ő pedig hátulról fülel, és várja a nagyobb lexikális tudást igénylő kérdések felmerülését) - még ha azt a problémát nem is mondod ki kezdetben, csak ő azt kipuhatolózza hivatalból. Ha pedig már szóba hoztad a fájdalomcsillapítókat: számtalan betg nem kaphatja egyiket-másikat ilyen-olyan társbetegség / állapot / együtt szedett gyógyszer miatt - ezt mind körül kell járni a legegyszerűbbnek tűnő esetekben is. És nem tudom, melyik pultra gondoltál, de ha a paika tárájára, akkor ott a képesítések a következők lehetnek: gyógyszerészdoktor esetén min. 5 év orvosi egyetem / asszisztens esetén min. 2 év OKJ-képzés. De ezek alsó hangon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!