Miért nem motoroznak többen idehaza? Vagy a magyar társadalom eleve ilyen szürke?
Rendes nagy motorra gondolok, nem a boltba járós robogózásra.
Én motoros családban születtem, anno a kórházból Apám a tankra tett kosárral együtt, és úgy hozott haza, nem is volt kérdés hogy amint a kor engedi a vizsgát, én is beálljak a sorba.
Sulis időszak alatt 50-es robogó, utána jött az "A" korlátlan és már dolgozóként lett egy 600-as gépem.
Sajnos a motoros vénával megáldottakon kívül, nincs igazán olyan aki autó mellé venne egy két kerekűt is, ráadásul az autózás is olyan hogy 1.4-1.6os kis autókkal elvan az ország..
Szerintem ez a kép érezteti a testvériséget
"1.4-1.6os kis autókkal elvan az ország.."
Nem úgy mondanám hogy "elvan" hanem úgy hogy erre telik. Egy normális nagy motor több millióba kerül, közel annyit eszik mint egy takarékos autó.
Ha választhatok a kettő közül, akkor én is inkább veszek egy "unalmas" kisautót amibe tudok pakolni bevásárlás után, nem esik rám az eső nem fúj a szél, nem kell hozzá egész ruházatos védelem, télen fűt nyáron hűt. És alkalomadtán el tudok vele vinni magamon kívül 3-4 embert mondjuk kirándulni. És ugye a legfőbb érv, amit mondtak, hogy egy autó áráért veszel egy szezonális járművet ami az év felében állhat a garázsban. Másik hogy átlag embernek sokkal praktikusabb egy "boltba járós robogó".
"Sajnos a motoros vénával megáldottakon kívül"
Most ez olyan hogy a pilótákon kívül miért nincs mindenkinek egy sárkányrepülője? Alig fogyaszt, nem is túl drága, buszsofőr ismerősnek is van sajátja, még sincs mindenkinek. Vagy miért nincs mindenkinek horgászbotja? Miért nincs mindenkinek bélyeg vagy vasút gyűjteménye?
Egyszerűen kinek mire van igénye. Ha valaki motorozni akar az előbb utóbb megteremti a lehetőséget rá. Aki meg nem akar azt nem fogja érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!