Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell egy végtagok...

Miért kell egy végtagok nélkül születettre az mondani, hogy egészséges?

Figyelt kérdés

Nick Vujicicet az egyik youtube videójánál úgy mutatják be, hogy "Nickről annyit érdemes tudni, hogy Ausztráliában született teljesen egészségesen - csak épp kezek és lábak nélkül."

Valaki ezt szóvá tette, hogyha valaki végtagok nélkül születik arra nem lehet azt mondani, hogy "teljesen egészségesen" született.

Erre nekitámadtak, hogy de a lelke egészséges veled ellentétben.

Most gondoljunk bele, hogy az orvos látja az ultrahangon, hogy a magzatnak nincsenek végtagjai de az anyukának azt mondja, hogy "teljesen egészséges" majd amikor megszületik a gyerek végtagok nélkül és anyuka panaszkodik az orvosnak, az orvos meg azt mondja, hogy "Igaz, hogy nincsenek végtagjai de a lelke egészséges"

2017. szept. 18. 09:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

ha az embert a keze teszi emberré, akkor igazad van. Autó az, minek nincsen négy kereke? Motor az, aminek nincsen két kereke? Nem ez a szint!

Autó-e az, aminek nincs ajtaja, teteje, légkondija, fényszórója, lökhárítója, motorházteteje?

Nick képes az érzelmeit kifejezni, beszélni, meghallgatni, gondolkodni, stb.

2017. szept. 18. 13:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Nálunk magyarban találó a szó, hiszen benne van, hogy EGÉSZ, és egy egész egészséges emberbe beletartoznak a lábai is.

Lehet boncolgatni a témát, kis filozofálgatás, érveléstudomány próbája :D

Én a passzív-agresszív módszerek híve vagyok. Jelentem a videót és a felhasználókat a g_cibe :D

2017. szept. 18. 14:03
 13/14 anonim ***** válasza:
Ö egy fogyatékkal élő ember. Egészségkárosodással le is van rokkantosítva gondolom. Az meg hogy sokmindenre képes...hát ja. Háttér segítséggel.
2017. szept. 18. 15:47
 14/14 anonim ***** válasza:
47%

Nevezzetek szörnynek, de én már eleve azt sem értem, miért kezdték el az orvosok a - bocs a kifejezésért, de - selejtes egyedeket ész nélkül életben tartani. Ilyet semelyik másik állatfaj nem csinál, nem is normális dolog, nem jó sem az illetőnek, sem a környezetének. Akinek hiányzik karja-lába, az bizony nem fog tudni teljes életet élni, nem fogja tudni segítség nélkül ellátni magát, teljesen felesleges ilyen nehézségeknek kitenni, ha már az ultrahangon idejekorán látszik, hogy nagyon nagy baj van. Éppen elég nehéz az élet enélkül. Száz éve még a cirkuszban mutogatták a torzszülötteket, ma istenítjük őket, mindkettő beteg dolog.

Szépen hangzik, falvédőre illik, hogy Vujicic így is boldog és körbejárja a világot, csak éppen minden bizonnyal nem fedi a valóságot. Nem hiszem, hogy kiskorában ne szeretett volna a többiekkel játszani és futkározni, ne szeretne szorosan magához ölelni valakit, ne szeretne segítség nélkül enni. Hogyan lehet annyira önző egy szülő, hogy ennek szándékosan kiteszi a gyerekét?

2017. szept. 18. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!