Magyarországon miért van ilyen sok, erősen negatív hozzáállású ember?
Gondolok itt arra, hogy folyamatosan a panaszt hallom. Soha semmi nem jó. Sokak szerint Magyarország a világ legrosszabb helye, nem lehet megélni. De ez nem igaz. Vannak sokkal de sokkal rosszabb helyek, ahol az emberek mégis boldogok. Nyilván vannak jobbak is, ez tény. Félreértés ne essék, nem a fejlődés ellen vagyok, igenis észre kell venni a hibákat és megpróbálni tenni ellenük. Javítani amin lehet. Az egészséges elégedetlenséggel nem is lenne baj, hisz ez a fejlődés egyik kulcsa. Én csak arról beszélek, hogy mindig a rossz van kiemelve, a jóról még véletlenül sem esik soha szó. Pedig nem igaz, hogy nincs ilyen.
Vegyük például Budapestet. Gyönyörű város, megállja a helyét bármely más európai várossal szemben. A turisták imádják. Mégis, sokan úgy emlegetik hogy ez egy szörnyű hely és még Bukarest is 100-szor szebb, kulturáltabb. Holott össze sem hasonlítható a két várost. Számos külföldi fővárosban voltam, hosszabb-rövidebb időre, de egyik sem tűnt szebbnek, sőt. Vannak gazdagabb és rendezetebb városok, ez igaz. Ezért tenni kell, hogy itt is minden rész rendezett legyen, de miért nem lehet ehhez a kérdéshez építő jelleggel hozzáállni és nem negatív, megkeseredett stílusban?
Van esély rá, hogy az emberek mentalitása javuljon és egy pozitívabb, építőbb légkör alakuljon ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!