Csak én látom betegesnek ezt a yaoi mániát sokaknál?
Én személy szerint szeretem a yaoit és szinte én is csak olyan történeteket olvasok,de nem mászkálok az utcán I Love Yaoi pólóban és nem üvöltözöm,hogy Imádom a yaoit.
A fiatalabb lányok 12-16/17 körében elterjedt a yaoi és a shounen ai amik két fiú szerelmi életét dolgozzák fel,néhol szexualitást is belevéve.
A yaoi és a shounen ai között VAN különbség.
Yaoi:Két fiú szeremére, főleg szexuális életére alapozott sorozat vagy történet,amikben kevesebb a romantika és inkább a szexen van a hangsúly.
Shounen ai:Két fiú szerelmére alapuló történet,amikben a romantikán és a drámán van a hangsúly. Szexualitás szinte egyáltalán nincs benne,maximum az előjátékot mutatják.
Az utóbbi,nyilván sokkal gyerekbarátabb. A lányok azért szeretik ezt a műfajt,mert így bele tudják magukat képzelni bármelyik szerepbe,még a hetero kapcsolatot bemutató filmekben,könyvekben,mindig a lány a passzív fél és pont. Még a yaoiban és a shonen aiban akár a domináns fél szerepébe is beleképzelhetik magukat,mert nincs ott egy női karaktersem,így nincs az a tipikus felállás.
A hugodat ne féltsd,semmi ártó dolog nincs benne, csupán egy más szemszög és más felállás. Nyugodj meg,ez teljesen normális :)
Szia.
Én szeretem a shounen-ai és yaoi műfajt is. Hogyha meg kellene fogalmaznom, hogy mi ragad meg benne, akkor azt mondanám, hogy jól megmutatja a szereplők lelki válságát és hogy hogyan próbálják meg elfogadni magukat és az érzéseiket, hogyan élik meg a számunkra mindennapos szituációkat az ő szemszögükből.
Nagyon romantikus embernek tartom magam, sokféle könyvet olvasok, animét nézet amik a szerelmet dolgozzák fel.
Azt kell hogy mondjam, hogy kicsit unalmas a shojo animékben az, ahogy folyamatosan nyavalyognak a lányok mindenért. Egy fiúxfiú kapcsolatban ez a meghasonulás sokkal elképzelhetőbb és ezért valóságosabbá, hihetőbbé teszik a történetet.
Pl. már a falat kapartam a Fushigi Yuugiban a két főszereplő szenvedési láttán. Ha az alaptörténet nem lett volna jó, már a második Jajj-jöjjünk-össze/De-mégse szituációnál kikapcsoltam volna. És ebből volt jópár… :/ Ugyanez a helyzet an InuYashával is. Miért kell az ilyen „egyszerű” szerelmet túlbonyolítani???
A yaoiban nem egy, hanem egyből minimum kettő jó pasit is kapunk. A történetek mély érzelmeket dolgoznak fel, sokszor humorosak és gyönyörűen vannak megrajzolva.
Egyébként a pasik meg odavannak a leszbi dolgokért… az miért nem gáz? Miért normálisabb, természetesebb és elfogadhatóbb két lány mint két fiú?
Egyébként a téma személyesen is érint, vannak meleg barátaim. Tudom, hogy milyen sokszor nehéz nekik… Elfogadni és elfogadtatni… És erről szól a shounen-ai/yaoi.
Ha szereted az animét, ajánlom hogy nézz bele egybe, kettőbe, hátha megérted ezeket a dolgokat. Egy Gravitation mondjuk kezdésnek megteszi, aztán mondjuk egy Junjou Romantica. :)
Jah, és nem lehet kinőni… :P 30 éves vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!