Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Pontosan miért is jó dolog...

Pontosan miért is jó dolog az, ha az embernek átlagon felüli az IQ-ja? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Mensa teszt alapján 125-ös az IQ-m de igazából ennek semmi előnyét nem érzem. Suliban sose voltam jó tanuló, szinte semmiben sem vagyok tehetséges akkor mégis, hogy lehet ennyi az IQ-m? Mindig is butának tartottam magam persze ez a környezezemnek is köszönhető mivel sokszor megkaptam, hogy milyen hülye vagyok stb. De most így felnőtt fejjel (23 vagyok) érzem, hogy lenne itt sütnivaló.. mégis mibe kezdjek bele? A memóriám sose volt valami jó, töriből az évszámokat egy hét után elfelejtettem.. a művészet vonz, szoktam is rajzolgatni deeee messze vagyok én attól, hogy profi legyek.

2017. szept. 7. 21:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
8as ezt már tapasztaltam nem is kevés alkalommal. Főleg a munkahelyemen. Introvertált vagyok mellé még lusta is szóval sokat agyalok + mindig keresem a legegyszerűbb megoldásokat. És sokszor meg is találom, amit hiába fejtek ki a munkatársamnak, nem érti ezért a saját, megszokott módszerét használjuk amivel rengeteg idő és energia megy el..
2017. szept. 8. 16:43
 12/19 Metionin ***** válasza:
100%
Na én ezért kaptam mindig szar jegyeket a számolós tárgyakból (matek, fizika, kémia) mert a tanár mindig csak a saját megoldását fogadta el, az enyém meg nem mindig egyezett az övével. Aztán jött a sok okos, hogy ha annyira zseni vagyok, akkor miért nem vagyok színötös ezekből a tárgyakból. Amúgy a lustaság kérdése is érdekes, mert a mai napig vannak feladatok, amiket meg tudnék oldani, de nincs kedvem annyi időt elcseszni rá, nincs motiváció. Emlékszem, gyerekkoromban az IQ-tesztet is harmadszorra tudták velem megcsináltatni, mert első 2 alkalommal a felénél felálltam és közöltem, hogy unalmas és inkább hazamegyek :D
2017. szept. 8. 17:28
 13/19 anonim ***** válasza:

Arra jó, hogy a gyárban a szalag mellett halálra und magad.

Meg arra, hogy töprengjél mindenféle dolgon, aggódjál ezerrel.

Meg arra, hogy kivűlálló legyél, ha 90-es iq-júak társaságában vagy.

2017. szept. 9. 15:02
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Minel okosabb / bolcsebb vagy, annal maganyosabb... nos ezt a felismerest egy idos felmenomtol hallottam. Es baromi megrazo es meghato volt abban a kontextusban ahol es ahoy hallottam egy beszelgetes soran. Es milyen igaz. Ennek ellenere vegul en arra jottem ra inkabb vagyok maganyos mint buta es boldog (tudatlanok felhotlensege). Sokszor volt mar erre pelda hogy ha valamit nem tudtam addig jobb volt. De utolag nem valtoztatnek. Az igazsag jobban erdekel. ;)
2017. szept. 17. 19:30
 15/19 ka.ka.o ***** válasza:
50%

Gyakran hallom itt, hogy a magas intelligenciához társul az, hogy jobban látja a világ helyzetét, a problémákat, és ez miatt szomorúbb, mint az átlag. Ha így elolvasod, logikusnak is tűnik. Még én is majdnem elhittem. De az, hogy az ember szomorú vagy magányos-e, ezer más dologtól is függ, szóval egy intelligens ember simán lehet boldog, sőt, boldogabb is. De kényelmes lehet az intelligenciára fogni a szomorúságot.

Az intelligencia problémamegoldóképesség. Hogyne volna haszna :D Például nyilván könnyebben megértesz dolgokat, jobb ötletekkel elő tudsz állni (legalábbis ha használod a buksid).

Én például suliban nagyszerűen fel tudom használni. Könnyen meg tudom érteni, amit tanulunk. És így az osztálytársaimnak is tudok vele segíteni, egyszerűsítem a dolgot, ha szükséges.

És az emberi kapcsolataimnál is hasznát veszem, legalábbis azz hiszem xd Könnyebben meg tudom érteni a másik embert, esetleg együtt gondolkodva tudok megoldást javasolni a problémára.

2017. szept. 27. 23:36
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

ötleteim nehézségi sorrendben:

i) kezdj egy nyelveket tanulni

ii) tanulj meg programozni

iii) ismerkedj meg a matematikával mélyebben

akármihez is kezdesz, számíts rá, hogy nem feltétlenül az elején fogod elkezdeni élvezni, pont azért, mert a legtöbb könyv/tanár/tanfolyam úgy készül/tanít/épül fel, hogy a mindennapi/egyszerű/intuitív világból kiindulva jut el a mély/összetett/elvont dolgokhoz. a magasabb iq az úton inkább az utóbbiakhoz közelebb fog megmutatkozni, de ha egyszer ezt megtapasztalod, nem csak választ kapsz a kérdésedre, de élvezni is fogod az előnyöket.

(szerintem)

2017. okt. 12. 09:13
 17/19 anonim ***** válasza:
Mensában megtanultam h bárki bármilyen munkakörben képességekkel stb lehet magas iq-val rendelkező egyed. lehet társaság kedvelő vagy magányos farkas, jó a reál tárgyakban vagy a humánban. Attól függ h mire használod a buksidat.
2017. nov. 1. 19:21
 18/19 anonim ***** válasza:

Matematika, logikai feladatok mentek, nyelvet jól tanultam, ami érdekelt 1-2 olvasásra megjegyzem... és itt a pozitívumok vége, magyar-töri-hasonló tárgyak egyáltalán nem érdekeltek így kínszenvedés megtanulni, nem vagyok jó tanuló, a munkahelyen néha hülyének néznek ha megkérdezem hogy csináljak egy feladatot mert azt gondolják azért kérdezem nem tudom pedig általában azért mert több módon is meg tudnám de ha nem úgy ahogy a főnökség gondolja akkor úgysem jó.

Tudod, a boldogsághoz lehetsz túl hülye és túl okos is.

2017. nov. 23. 00:05
 19/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk problémamegoldásnál ahhoz sajnos nincs türelmem mindig elmagyarázni mert nekem már megvan a levezetés és olyan érzés magyarázni mintha azt fejtenéd ki hogyan kell vajas kenyeret kenni :D

Persze nem nézem le aki nem érti a logikám, nyilván sokaknak nem esik le, én meg más dolgokat nem értek szóval ez van.

2017. nov. 23. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!