Férfiak! Általában mennyire vagytok együttérzőek a kizárólag nőket érintő problémák terén?
Arra vagyok kíváncsi, hogy megérint e titeket, ha ilyesmit hallotok vagy láttok.
Néhány példa:
- egy kolléganőt nem vesznek vissza gyes után.
- egy kolléganő/szaktárs/osztálytárs napi szinten szexista megjegyzéseket kap.
- egy ismerős/családtag az átlagnál nehezebben viseli a menstruációs fájdalmakat.
- idegen várandős nőnek senki sem adja át a helyét a buszon.
- utcán (a lehető legszolidabban) szoptató anyukát érnek megjegyzések.
- Egy ismerős lány fél sötétben egyedül hazamenni (ez mondjuk nem csak nőket érint, de túlnyomó többségben)
A kérdést csupán kíváncsiság ihlette. Érdekel, "mi zajlik a fejekben." Elmondhatom, hogy a fentiek közül egyikben sem vagyok érintett. (Barátnők sajnos igen)
Sajnos nemigazán érdekel, mert a nő ravasz népség.
Mondok egy példát.
egy kolléganőt nem vesznek vissza gyes után.
Nem volt elégedett a főnök/vezetőség a munkájával/hozzáállásával, így nem csoda.
- egy kolléganő/szaktárs/osztálytárs napi szinten szexista megjegyzéseket kap.
Nem csoda, ha kihívóan öltözik/viselkedik/egyedülálló.
- egy ismerős/családtag az átlagnál nehezebben viseli a menstruációs fájdalmakat.
Kérdezze meg háziorvosát/gyógyszerészét
- idegen várandős nőnek senki sem adja át a helyét a buszon.
Senki sem mondta neki, hogy csináltassa fel magát, viselje a következményét. Rosszul választott párt. Milyen férfi az, aki buszozni hagyja áldott párját/feleségét.
- utcán (a lehető legszolidabban) szoptató anyukát érnek megjegyzések.
Féltékenyek, mert nekik be kellett érniük hamis dolgokkal:cumi,cumisűveg.
- Egy ismerős lány fél sötétben egyedül hazamenni (ez mondjuk nem csak nőket érint, de túlnyomó többségben)
Az erőszaktól félnek. Ez cseles rögeszme. Sok nő masztizik úgy, hogy azt képzeli négerek erőszakolják meg. Úgye, így már mindjárt másabb, pedig ő képzeli el. Ciki volna, megvallania, hogy néger méret izgatja, inkább úgy nem szégyeli, ha erőszakról fantáziál, mivel ő nem akarja. Ravasz önámítás.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy a legtöbb vélemény értelmesen van megfogalmazva, kicsit visszatért a hitem az oldalban. :) Azoknak is ment a zöld kéz, akiket nem annyira érintettek meg a fenti példák. Ezek közül csak egy van, ami mellett nem szeretnék szó nélkül elmenni, ez pedig az utolsó.
Kedves utolsó válaszoló!
Azt írod, hogy ha egy anyukát nem vesznek vissza a munkahelyére, akkor:
"Nem volt elégedett a főnök/vezetőség a munkájával/hozzáállásával".
Úgy gondolod, csak azokat nem veszik vissza, akik rosszul végezték a munkájukat? Ha te ezt tapasztaltad, akkor egy nagyon jó helyen élsz.
Ugyanígy szexista megjegyzéseket sem csak azok kapnak, akik kihívóan öltözködnek, de még ők sem érdemelnék meg! Szándékosan bántó viselkedésre egy túl rövid szoknya nem lehet indok!
Amin a legjobban meglepődtem, az a buszozós kismama példájára írt válaszod. Azt írod, hogy az illető hölgy "rosszul választott", mert a pasija hagyja őt buszozni. Szerinted egy férfi, aki nem tudja megoldani az autós fuvart, rossz választás? Tudod sok férj, családapa gürizik keményen, hogy a gyermekének legyen jövője, és mégsem tudja mindentől megóvni a terhes feleségét. Szerintem elhamarkodott ítélet rossz választásnak nevezni őket.
A válaszod utolsó részét nem tudom hová tenni. Szerinted egy nő, aki fél valamitől igazából azt akarja, amitől fél? Melyik bolygón láttál ilyen nőt? Ha kicsit nyitott szemmel jársz, tudod, hogy a veszély nagyon is valós. A hozzáállásodból ítélve szerintem nincsen lánygyermeked, de ha egyszer lesz, jobban vigyázz rá, mint ahogy most tennéd.
Tudod régen érdekelt és foglalkoztam ezekkel. Nagyon is. De általában első lehetőségnél belém rúgtak és a nők akiknek sokat segítettem szrban hagytak mikor valami apróságot kértem.
2 nő nem tette meg ezt velem, az anyám és a nagyanyám. Az összes többi csak addig beszélt velem míg kellett valami. Utána meg se ismer az utcán.
Mára már leszrom. Oldja meg a gondjait. Úgyse érdekli más őt se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!