Férfiak! Általában mennyire vagytok együttérzőek a kizárólag nőket érintő problémák terén?
Arra vagyok kíváncsi, hogy megérint e titeket, ha ilyesmit hallotok vagy láttok.
Néhány példa:
- egy kolléganőt nem vesznek vissza gyes után.
- egy kolléganő/szaktárs/osztálytárs napi szinten szexista megjegyzéseket kap.
- egy ismerős/családtag az átlagnál nehezebben viseli a menstruációs fájdalmakat.
- idegen várandős nőnek senki sem adja át a helyét a buszon.
- utcán (a lehető legszolidabban) szoptató anyukát érnek megjegyzések.
- Egy ismerős lány fél sötétben egyedül hazamenni (ez mondjuk nem csak nőket érint, de túlnyomó többségben)
A kérdést csupán kíváncsiság ihlette. Érdekel, "mi zajlik a fejekben." Elmondhatom, hogy a fentiek közül egyikben sem vagyok érintett. (Barátnők sajnos igen)
Családtag vagy ismerös nehezebben viseli a mestruáciot ezt nemhiszem hogy megosszák velünk...
Az ha nem adják át a helyet tud bosszantó lenni.
Az utcán szoptató nőt egy férfi nem szolja meg max egy 10 éves páwa gyerek .
Lány fél egyedül hazamenni bizony mise védenénk meg magunkat ha többen is vannak .
Ha pl nő ismerős szexista megjegyzéseket kap akkor azt mondom ne hagyja magát ne nyelje el magába igenis szoljon a feletessének ha kell váltson munkahelyet ,szoljon iskolaigazgatónak ,osztályfőnöknek stb.
El tudom képzelni milyen rossz lehet hogy még sétálni sem tudnak az utcán sokszor, anélkül hogy ne szólnának be nekik, vagy hogy sokan csak szexre használják őket, stb.
Tehát megtudom őket érteni, és sajnálom is az ilyeneket. Ha egy lánybarátommal van ilyesmi, akkor általában ilyen "védelmező" ösztön is előszokott jönni, és előfordult hogy pl. annyira sajnáltam egy lányt akinek megjött, hogy órákig beszéltem vele éjfél után hogy jobban érezze magát.
Infj vagyok.
Többet nem hiszem, hogy kell írnom erről.
Viszont a kérdésben semmi logikát nem látok.
A válaszok attól függnek, hogy éppen kik vannak itt az oldalon...
Lehet, hogy 10 pszichopata válaszol. Lehet, hogy 10 együttérző ember. Lehet hogy 9 pszichopata és 1 együttérző...stb
- Én nem megyek gyesre. Ha annyit vesz ki amennyi szükséges akkor megértő vagyok és hajlandó is vagyok akár mellette állni. Ha valami trükközgetéssel 5 évig elhúzza a segélyezést (mint a testvérem) akkor had ne sajnáljam hogy utána a cégnek elege van belőle.
- Ha tényleges szexuális zaklatásról van szó akkor mellé állok. Ez nonszensz, és nem szabad hagyni. Ha pedig csak kitalálja a dolgokat mint mostanában divat akkor ellene vagyok. Nem szabad az ilyennel hamis vádaskodni vagy viccelődni. A szexuális zaklatás komoly dolog.
- Mint bármi más fájdalomnál, mondom hogy vegyen be fájdalomcsillapítót, ahogy tudok segítek.
- Olyan nincs, mert amikor idős ember, várandós nő, kisgyerek vagy bármi más jól láthatóan rászorult ember felszáll akkor inkább felállok és szó nélkül arrébb megyek. Ha éppen nem ülök, de senki se adja át a helyét akkor viszont nem kezdek önbíráskodásba és nem játszom meg a fehér lovagot aki felállítja az alja népet hogy az illető megmenekülve leülhessen. Van nekik is szájuk. Ha nagyon kell a hely használják. Biztos vagyok benne hogy az emberek jelentős része egy "légyszíves" után gond nélkül átadja a helyét.
- Azt nem értem miért publikusan kell. Ha semmi más lehetőség nincs akkor oké. De sokan csak feltűnési viszketegségből csinálják. Lehet hogy természetes, de ahogy nem pisilünk vagy szeretkezünk úton-útfélen így annak is megvan a megfelelő helye és ideje. Beszólni nem fogok, de ha ilyet csinál akkor oldja meg a konfliktusait miatta.
- Ha szeretné természetesen hazakísérem. Volt már ilyenre példa rengetegszer. Mondjuk napi szinten nem tudom hogy viselnék egy órás kitérőt minden nap meló után este 11-kor. Egy darabig csinálnám, de mondanám hogy találjunk rá ki valamit mert ez nem állapot hosszú távon.
Amiben tudok javaslatokat, ötletet adok az adott személynek. A példákra válaszolva:
1, Mindennek oka van, ezt érdemes megtudni. Javaslatokat adnék neki, hol keressen más lehetőséget, ilyen esetben harcolni minek.
2, Az adott személytől megkérdezném, miért teszi és elmagyaráznám neki, hogy miért ne tegye ezt itt;
3, Ehhez nem értek. Dokit keressen fel, esetleg egy gyógyszertípust ajánlanék;
4, Megszokott dolog. Talán javasolnám, hogy mondja meg az adott illetőnek, hogy ő (azaz a leendő anya) 2 emberért fele. Talán hatásos;
5, Nem értek hozzá, egyet sem értek vele, így ezzel a kérdéssel máshoz irányítanám;
6, Megtudakolnám mitől, miért fél, valós lehet-e a félelme? Javasolnék neki önvédelmi oktatást.
A kérdés célja a férfiszapulás.
Képzelem a kérdező mennyire lehet együttérző bármilyen férfiproblémával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!