Mit gondoltok a magányos-típusú emberekről?
Akik nem azért vannak sokat egyedül, mert senki nem keresi a társaságukat, hanem mert így érzik jól magukat.
Társaságban nem ülnek kukaként, nem szégyellősek, figyelmesen hallgatnak, de csak akkor szólalnak meg, ha valóban van valami mondanivalójuk.
Nme törik magukat, hogy a középpontba kerüljenek, és nem akarnak mindenáron befurakodni valahová felesleges sokadiknak.
Azért kérdezem csak, mert én is ilyen vagyok.
Nem szociofób, nem aszociális, nem szégyellős, pusztán inkább introvertált.
Nincsenek problémáim a beszélgetés kezdeményezésével vagy fenntartásával, de csak nagyon kevés embert engedek közel magamhoz, sokaknak még évek után is olyan, hogy nem ismernek, holott gyakran látnak.
Többnyire nem érdekelnek az emberek, aki igen, az meg úgyis hamar észreveszi.
Nem szeretek tömegekhez beszélni, és jobban érdekel az emberek reakciója arra, amit mondok, mint amit kimondanak (meglepően sokszor eltér).
Viszont általában azt vettem észre, a többség jobban kedveli a pörgős, mindig a középpontba törekedő, maga köe rajongótábort kiépítő embereket.
Picit hasonló vagyok. Bár szeretem a zárt társaságot, ahol tudom kik jelennek meg.
Semmit nem gondolok rólad amúgy.:D
de eljutottam csak az a baj h értelmezhetetlen számomra eléggé. valahogy nem passzol az összkép ...ennyi.
Egyrészt tele ellentmondásokkal, másrészt bizony olyan dologgal is, ami ha hiszed, ha nem, számomra már egyértelműen klinikai esetet jelez.
Gondolom, nem vagy szakértő -.-
klinikai eset, atyaég...
Bárcsak lennének ilyen emberek - vagy legalább csak egy - az én környezetemben! De nincs. Én viszont ilyen vagyok, és rám is mindenki tágra nyílt szemekkel bámul, hisz nem értik, miért jó nekem egyedül.
Nos, ez a kifejezés, hogy "Jó egyedül", ez így nem helyénvaló. Én nem örülök, annak, hogy nincs kivel beszélnem. De ha egyszerűen számtalan szempontból eltérek a többi embertől, akkor minek erőltessem a dolgot? Őket nem érdekli az, ami engem - engem nem érdekel, az ami őket. Ők nem értik meg, miért menekülök a felszínes beszélgetések elől, én nem értem meg, miért élik az életüket a facebookon. Napkeltéig sorolhatnám a különbségeket, és még mielőtt valaki lehurrogna; nem, nem nézek le senkit és nem vagyok divatkülönc.
Csak azokkal vagyok hajlandó barátkozni, akik eljutottak a megfelelő értelmi és érzelmi színvonalra. A többi emberrel nem tudok barátkozni, ha pedig nem tudunk barátkozni, akkor minek beszélgessünk?! Engem nem dob föl, ha a Semmiről beszélnek az emberek. És nem fogok olyan lenni, amilyennek a társadalom sztereotípiái szerint válnom kéne. Mert az már régen rossz, ha az ember élete csak egy színjáték.
25 f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!