Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire kell félnem az...

Mennyire kell félnem az utolsó év miatt?

Figyelt kérdés

Hamarosan kezdődik az utolsó évem a gimiben, és annyira rettegek tőle :(. Eddig 2-es tanuló voltam, örültem, ha mindenből átmentem, de ugye nagyon sok múlik ezen az éven. Szeretnék tovább tanulni, mert egy gimis végzettséggel semmire sem mennék, másrészt amúgy sem érzem magam még felkészültnek ahhoz, hogy dolgozó ember legyek.

Az is hozzá tartozik az aggodalmamhoz, hogy hová menjek tovább. Semmiben sem vagyok jó, introvertált és aszociális vagyok, fogalmam sincs, mit szeretnék dolgozni a jövőben. Egyedül az angolból vagyok 4-es-5-ös, de az is csak azért, mert annyira el van angolosodva a világ + az angol sorozatokat is eredeti nyelven nézem. De angollal kapcsolatban fogalmam sincs, mit lehet csinálni. Mivel nem bírok emberek előtt megnyilvánulni, angol tanárnak semmiképp sem lenne jó választás mennem :/.

Mivel érettségizni fogok, gondolom ez lesz a legnehezebb év.. próbáltam a lehető legjobban kihasználni a nyári szünetet, hogy rengeteg dolgot zsúfoljak bele, és ne nagyon legyen olyan, ami majd elvonja a figyelmemet a tanulásról, de nem tudom, hogy így 18 év után egyáltalán képes lennék-e elkezdeni tanulni. Tulajdonképpen "meg kellene tanulnom tanulni".

2017. aug. 28. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, én is rossz tanuló voltam, mert kicsit sem érdekelt a suli. ami érdekelt, azt órán megjegyeztem, otthon sose tanultam semmit. utolsó évben igazából sok rendezvény lesz..pl szalagavató, ballagás, szerenád, érettségi, bankett stb. de ezek miatt nem kell aggódni. az érettségivel meg úgyis csak rémisztgetnek, éles helyzetben ha elakadsz segítenek kicsit..persze nem árt ha tanulsz rá. meg érettségi előtt lesz rá egy hónapod hogy tanulj rá. én az utolsó 3 napban nyomtattam ki a tételeket és sikerült minden. persze ez nem követendő példa. Ha ennyire nem megy a tanulás, én a helyedben nem erőltetném az egyetemet, érettségi után 2 év alatt elvégezhetsz egy szakmát. Én is így tettem és nem kell lebecsülni ezt se, mert már saját vállalkozásom megy, elég sikeres is. tehát ha jót választassz és szereted, többre mész vele mint valami közepes diplomával amit még csak nem is szeretsz.
2017. aug. 28. 16:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem lesz gázos, ne aggódj! :-)

(Legalábbis nekem viszonylag jól alakult.)

2017. aug. 28. 18:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon baba lesz
2017. aug. 28. 19:56
 4/4 anonim válasza:
Az utolso ev a legjobb. Ne felj az erettsegitol, nagyobb a fustje, mint a langja.
2017. aug. 31. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!