Mennyire kell félnem az utolsó év miatt?
Hamarosan kezdődik az utolsó évem a gimiben, és annyira rettegek tőle :(. Eddig 2-es tanuló voltam, örültem, ha mindenből átmentem, de ugye nagyon sok múlik ezen az éven. Szeretnék tovább tanulni, mert egy gimis végzettséggel semmire sem mennék, másrészt amúgy sem érzem magam még felkészültnek ahhoz, hogy dolgozó ember legyek.
Az is hozzá tartozik az aggodalmamhoz, hogy hová menjek tovább. Semmiben sem vagyok jó, introvertált és aszociális vagyok, fogalmam sincs, mit szeretnék dolgozni a jövőben. Egyedül az angolból vagyok 4-es-5-ös, de az is csak azért, mert annyira el van angolosodva a világ + az angol sorozatokat is eredeti nyelven nézem. De angollal kapcsolatban fogalmam sincs, mit lehet csinálni. Mivel nem bírok emberek előtt megnyilvánulni, angol tanárnak semmiképp sem lenne jó választás mennem :/.
Mivel érettségizni fogok, gondolom ez lesz a legnehezebb év.. próbáltam a lehető legjobban kihasználni a nyári szünetet, hogy rengeteg dolgot zsúfoljak bele, és ne nagyon legyen olyan, ami majd elvonja a figyelmemet a tanulásról, de nem tudom, hogy így 18 év után egyáltalán képes lennék-e elkezdeni tanulni. Tulajdonképpen "meg kellene tanulnom tanulni".
Nem lesz gázos, ne aggódj! :-)
(Legalábbis nekem viszonylag jól alakult.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!