Hány cm-től számít magasnak, alacsonynak, és átlagosnak egy lány?
Szerintem lányok esetében
alacsony: 165 alatt
átlagos 165 és 175 között
magas: 175 felett
Legalábbis nagyvárosokban rengeteg 170 körüli csaj van (főleg a mai fiatal lányok körében) és szerintem manapság a 170 már átlagos női magasságnak számít. 175 alatt pedig a társkereséssel még nincs gondja egy lánynak sem, mert úgyis inkább a 180 fölötti pasikhoz vonzódnak, így meg minimum egy 5 cm differencia alapból megvan.
Pasik esetében:
175 alatt alacsony
175 és 188 között átlagos
188 felett pedig magas
Ezt pedig tapasztalatból mondom, mert elég kevés srácot ismerek akik 175 alatt vannak és ők már alacsonynak számítanak az ismerőseim véleményéből kiindulva. Ezt a lány ismerőseim is meg szokták erősíteni. Én például 170 vagyok és több csaj mondta már nekem, hogy ha nem lennék ilyen borzasztó alacsony, akkor járnának velem.
Magasnak pedig inkább 188 körül vagy efelett nevezhető egy pasi. Legalábbis rengeteg férfi ismerősöm 180 és 186/188 közötti magassággal rendelkezik és 190 körül már tényleg nem megszokott jelenség. Azt érdemes még tudni, hogy nagyobb városban, pezsgő bulinegyedekben jóval magasabbak az emberek, mint vidéken, mert egyrészt egészségesebben és tudatosabban élnek, másrészt tudományosan is kimutatták, hogy az aktív társasági élet és változatos ingerek (szórakozás, utazás) sokkal nagyobb hatással vannak egy ember magasságára, mintha fiatalkorodban minden nap a TV és gép előtt ültél volna magányosan. A fenti értékek természetesen a fiatalabb (30 alatti) korosztályra vonatkoznak, mert az idősebb generáció még valamelyest lehúzza az átlagot. Ezért fordulhat elő, hogy Mo.-n a hivatalos férfi átlagmagasság olyan 176 körül van (+-1 cm), de a fiatalok körében ez az érték már inkább 180-183 körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!