Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Beszédhibás vagyok! Mit tegyek?

Beszédhibás vagyok! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még talán 5.-es koromban kezdődött, hadarás,szavak elharapása,bizonyos betűknél dadogás.

Most leszek 12.-es.

Szóbelin mi lesz? Én nem fogok átmenni:( Már most tiszta idegroncs vagyok.

Pàrkapcsolatban vagyok, 2 hetente találkozunk a 230km tàv miatt.

A barátommal eddig 4x láttuk egymást de semmit se vett észre!! Néha tudom kontrolálni, de nagyon kell figyelnem.

Osztalytarsaim kicikinek, felelés előtt már rosszul vagyok, ha verset kell felmondani hànyingerem lesz..

Mikor egyedül vagyok itthon hangosan olvasok, verseket, nyelvtörőket.

Hangrogzitore veszem a hangom es visszahallgatom mennyire veszes

Regen minden este sirtam, hogy megis mivel erdemeltem ezt ki? Miert nem vagyok atlagos? Utalom magam.

Mit tegyek?

Faluban lakom,logopedus szoba se johet, mivel draga, es eleg hogy matektanart fizetem.

Barmilyen tanacs,otlet jol jon.

Kerdeseket uzenetben.

Koszonom

17/L

2017. aug. 21. 08:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Semmit, van ilyen. Szerintem ebbe nincs semmi. Osztálytársaidnak meg mond meg hogy bekaphatják. 😀
2017. aug. 21. 08:09
 2/16 A kérdező kommentje:

25 fiu mellett vagyok.

Szerintuk semmi se lesz belolem.

Erettsegin se megyek at.

Kicsit faj mikor gunyolodnak

2017. aug. 21. 08:13
 3/16 anonim ***** válasza:
Miért ne mennél át? Ez nem kizáró ok.
2017. aug. 21. 08:35
 4/16 A kérdező kommentje:

Csak a tanarok is megszolhatnak.

Ciki a beszedhiba

2017. aug. 21. 08:42
 5/16 anonim ***** válasza:

" minden este sirtam, hogy megis mivel erdemeltem ezt ki? Miert nem vagyok atlagos? Utalom magam. "

NA állj! Átlag ember nincs, csak a statisztikákban, mint adat. Tanulj szorgalmasan az érettségire -és a tanarak nem fogják cikizni a beszédstílusodat, hanem ha a tartalma jó, akkor sikerül az érettségi -(egyébként valami műszaki középiskola? amit tanulsz érdekel? merre tovább?

"hadarás,szavak elharapása,bizonyos betűknél dadogás"

Ezek mind összefüggenek azzal, hogy utálod magad - szégyelled, hogy létezel.

Ez önbizalom kérdése és az önbizalom meg az önismereten alapul.

Ezt olvasd el, a fentiek rendbetételéhez nagyon segítő:

[link]

"Ki vagy? a határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent.

Ha elhatárolt személyedet tekinted önmagadnak, végezz copernicusi fordulatot: a határtalan teljességet tekintsd önmagadnak, személyedet pedig ideiglenes kötöttségnek, puszta tüneménynek, „nem-én”-nek. Ahol megszűnik az érzés, érzéketlenség, gondolat, gondolattalanság, változás, változatlanság; ahol azt hinnéd, hogy semmi sincsen: tulajdonképpeni lényed ott kezdődik."

--

A ritmustalanságon segíthetsz az alábbi könyv segítségével végzett gyakorlatokkal (színművész hallgatók is ezt használják) Nem igazán a nyelvtörők a jók, hanem a jó ritmusú gyakorlatok - hangosan, türelmesen gyakorolj. A magnóról hallott hangunkat mindannyian furcsának halljuk, azzal ne törődj.

[link]

[link]

A két könyvet legjobb lenne , ha könyvalakban meg tudnád venni.

2017. aug. 21. 08:50
 6/16 A kérdező kommentje:

Informatika agazat, rendszergazdanak tanulok.

Egyedul vagyok lany az osztalyban.

A fiuk utalnak, feleles elott piszkalnak.

En a beszedhiba oroklodik, a csaladban senki sincs pedig.

Elkeserito.

Igen,szegyenlem magam.

2017. aug. 21. 08:59
 7/16 anonim ***** válasza:

Látod, nagyon eltaláltam... Nem öröklődik itt semmi.

Az, hogy az önbizalmad rossz, talán már az középiskola előtt elromlott - az az ok, hogy szégyelled, hogy létezel.

A fiúk megérezték, hogy itt a gyenge láncszem, és azért cikiznek, meg azért is, mert ebben a korban savanyú a szőlő effektus is működik..

Majd lesz egy fiú, aki hálás lesz azért, hogy létezel, hogy vagy, és ezt tudomásodra is hozza. Ezt a családtagjaid valószínű elmulasztották. A szülők hálásak a gyermekükért - csak nem tudják, hogy ezt ki is kell nyilvánítani.

Jó hogy Te vagy, hogy létezel.

A két könyv segít! Vedd komolyan a tanácsom.

2017. aug. 21. 09:11
 8/16 A kérdező kommentje:

Ugylesz. Koszonom:)

Igyekszem.

2017. aug. 21. 09:30
 9/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ne görcsölj rá ennyire. Van egy dadogós 23 éves haverom, kb ugyanúgy ahogy te is. Jókat mosolygok amikor elkezd dadogni, de sose cikizésből. szerintem ez nem gáz, nem is tehetnek róla az emberek, sőt szerintem még aranyos is lehet. Te minél jobban görcsölsz miatta annál rosszabb lesz. nyilván a tanárok nem fognak megszólni érte, meg az érettségid se ezen fog múlni..nyugodj meg, bőven lesz időd eldadogni is amit szeretnél ha nem megy másképp
2017. aug. 21. 09:51
 10/16 anonim ***** válasza:
Szia, hát én is beszédhibás vagyok. Ez egészen középsuliig fel sem tűnt nekem se, meg mások sem szóltak meg érte, bár lehet azért mert a legtöbb osztálytársammal már ovodába is együtt jártunk, így megszokott volt. Aztán szakközépben mindenki elkezdett érte beszólogatni, eleinte nem is tudta mire véljem, végül annyit hallottam hogy tökre elment az önbizalmam amiből amúgy sem volt sok és elhittem tényleg hogy ez így van (egyébként tényleg). Azóta nem merek hangosan olvasni sem, felelni szerencsére alig kellett a 4 év alatt (talán 3x, ami mind 1-es lett mert ki se mentem emiatt, amúgy 4-5-ös voltam). Érettségi előtt eléggé paráztam, de tudtam hogy a tanároo nem fognak beszólni, íg próbáltam arra koncentrálni, hogy mit kell mondanom (nem arra hogy hogy fogom majd). Közbe persze remegtem meg gyorsan vert a szivem, de túl lettem az első kettőn, a többi már lazábban ment. Szóval ne aggódj, az érettségin emiatt, szerintem nem lesz semmi hátrányod, a tanárok segítenek is ha elakadsz, nem azza foglalkoznak hogy cikizzenek. :)
2017. aug. 21. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!