Beszédhibás vagyok! Mit tegyek?
Sziasztok!
Még talán 5.-es koromban kezdődött, hadarás,szavak elharapása,bizonyos betűknél dadogás.
Most leszek 12.-es.
Szóbelin mi lesz? Én nem fogok átmenni:( Már most tiszta idegroncs vagyok.
Pàrkapcsolatban vagyok, 2 hetente találkozunk a 230km tàv miatt.
A barátommal eddig 4x láttuk egymást de semmit se vett észre!! Néha tudom kontrolálni, de nagyon kell figyelnem.
Osztalytarsaim kicikinek, felelés előtt már rosszul vagyok, ha verset kell felmondani hànyingerem lesz..
Mikor egyedül vagyok itthon hangosan olvasok, verseket, nyelvtörőket.
Hangrogzitore veszem a hangom es visszahallgatom mennyire veszes
Regen minden este sirtam, hogy megis mivel erdemeltem ezt ki? Miert nem vagyok atlagos? Utalom magam.
Mit tegyek?
Faluban lakom,logopedus szoba se johet, mivel draga, es eleg hogy matektanart fizetem.
Barmilyen tanacs,otlet jol jon.
Kerdeseket uzenetben.
Koszonom
17/L
25 fiu mellett vagyok.
Szerintuk semmi se lesz belolem.
Erettsegin se megyek at.
Kicsit faj mikor gunyolodnak
Csak a tanarok is megszolhatnak.
Ciki a beszedhiba
" minden este sirtam, hogy megis mivel erdemeltem ezt ki? Miert nem vagyok atlagos? Utalom magam. "
NA állj! Átlag ember nincs, csak a statisztikákban, mint adat. Tanulj szorgalmasan az érettségire -és a tanarak nem fogják cikizni a beszédstílusodat, hanem ha a tartalma jó, akkor sikerül az érettségi -(egyébként valami műszaki középiskola? amit tanulsz érdekel? merre tovább?
"hadarás,szavak elharapása,bizonyos betűknél dadogás"
Ezek mind összefüggenek azzal, hogy utálod magad - szégyelled, hogy létezel.
Ez önbizalom kérdése és az önbizalom meg az önismereten alapul.
Ezt olvasd el, a fentiek rendbetételéhez nagyon segítő:
"Ki vagy? a határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent.
Ha elhatárolt személyedet tekinted önmagadnak, végezz copernicusi fordulatot: a határtalan teljességet tekintsd önmagadnak, személyedet pedig ideiglenes kötöttségnek, puszta tüneménynek, „nem-én”-nek. Ahol megszűnik az érzés, érzéketlenség, gondolat, gondolattalanság, változás, változatlanság; ahol azt hinnéd, hogy semmi sincsen: tulajdonképpeni lényed ott kezdődik."
--
A ritmustalanságon segíthetsz az alábbi könyv segítségével végzett gyakorlatokkal (színművész hallgatók is ezt használják) Nem igazán a nyelvtörők a jók, hanem a jó ritmusú gyakorlatok - hangosan, türelmesen gyakorolj. A magnóról hallott hangunkat mindannyian furcsának halljuk, azzal ne törődj.
A két könyvet legjobb lenne , ha könyvalakban meg tudnád venni.
Informatika agazat, rendszergazdanak tanulok.
Egyedul vagyok lany az osztalyban.
A fiuk utalnak, feleles elott piszkalnak.
En a beszedhiba oroklodik, a csaladban senki sincs pedig.
Elkeserito.
Igen,szegyenlem magam.
Látod, nagyon eltaláltam... Nem öröklődik itt semmi.
Az, hogy az önbizalmad rossz, talán már az középiskola előtt elromlott - az az ok, hogy szégyelled, hogy létezel.
A fiúk megérezték, hogy itt a gyenge láncszem, és azért cikiznek, meg azért is, mert ebben a korban savanyú a szőlő effektus is működik..
Majd lesz egy fiú, aki hálás lesz azért, hogy létezel, hogy vagy, és ezt tudomásodra is hozza. Ezt a családtagjaid valószínű elmulasztották. A szülők hálásak a gyermekükért - csak nem tudják, hogy ezt ki is kell nyilvánítani.
Jó hogy Te vagy, hogy létezel.
A két könyv segít! Vedd komolyan a tanácsom.
Ugylesz. Koszonom:)
Igyekszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!