Igaz lehet az, hogy ha az ember életében volt egy nagy törés, az meglátszik a szemén? ("a szem a lélek tükre")
Most konkrétan két nő jut eszembe, az egyikük a kollégám volt, akiről nem is tudtam, hogy elvált, de amikor a szemébe néztem, mintha komolyan láttam volna rajta a megtörtséget, ami vele történt az életében. A másik egy ismerősünk vidám családi fotón, neki is akkora karikák voltak a szeme alatt és egész arckifejezése is...nem is tudom, hogy mondjam, ő is elvált nő.
Bocsi, ha fura kérdés, de az ilyen tényleg kiülhet valakinek az arcára? Fáradt, megtört, még ha évekkel előtte történt a dolog, akkor is.
Szerintem igen. Én például látok embereket, akikből üvölt az hogy rohadt buták, és múltkor láttam egy olyan idősebb férfit is, akinek nagyon élénk kék színű szeme volt, és olyan a tekintetével nagyon megfogott. Olyan volt, mintha egy drámafilmet néztem volna végig a pár pillanat alatt amíg a szemébe néztem. Nagyon értelmes fickó volt, és biztos vagyok benne hogy sok fájdalmat átélt.
Cigányok szemét ha megnézed, általában ilyen agresszív, üres tekintetük van, tehát jól lehet a szemből olvasni.
A fáradtság, megtörtség persze hogy meglátszik, de ez inkább az aktuális egészségi, lelki állapotát tükrözi és nem lehet belőle messzemenő következtetéseket levonni.
Ha csak magam megnézem ég és föld a különbség a kipihent, kisimult tekintetem és a hulla fáradt, hosszú és húzós napom/hetem volt tekintetem között.
A "törések" pedig emberfüggők, van akin meglátszik, van akin meg soha nem vennéd észre miket élt át.
Van akinek eleve szomoru arckifejezese van. Eleg csak itt rakeresni a gyakorin. Pedig semmi baja az illeto fiatalnak, rendezett csaladbol jon, megis megjegyzik, h miert olyan szomoru, elkeseredett. Holott lehet epp pozitiv gondolatok vannak a fejeben.
A karikas szem sokaknal mar kamaszkor vegen elkezdodik. A korral jar. Nyilvan egyre feltunobb, ahogy oregszunk. Csak sok no elrejti sminkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!