Lehetséges, hogy rosszindulatból mond ilyeneket?
Figyelt kérdés
Szóval van egy osztálytársam, akivel jóban vagyok, és neki elég szarkasztikus humora van, amit én szeretek is. Azonban az utóbbi évben sokkal gúnyosabb lett. Mások külsejére és belsejére is megjegyzéseket tett, amiket mindenki poénnak vett. Többször is volt, hogy az egyik tanárunkon gúnyolódott a szünetekben, aki nem érdemelte volna ezt. Megadta neki a jobb jegyet, és azon is gúnyolódott. Talán nem ő a legjobb tanár, de emberileg nagyon rendes, és ő minden hozzá irányított kedvességét kigúnyolta. Rengeteget szidta is őt a többi osztálytársam előtt, akik csak nevettek rajta. Az elején még én is viccesnek találtam, de szerintem túl messzire ment. Ha azzal a tanárral volt óránk, szünetben biztosan róla beszélt. Legutóbb az én külsőmre is tett megjegyzést. Én teljesen másnak ismertem meg, és úgy érzem, hogy már csak azért ''sérteget'' másokat, hogy a középpontban lehessen, mert eddig mindig a háttérben húzódott meg. Mintha most mutatta volna ki 2 év után, hogy milyen is a foga fehérje. Egy időben panaszkodott, hogy a többiek kinevették vagy kibeszélték. De szinte már ő is ezt csinálja, csak elrejti a szarkazmus mögé. Szerintetek én reagálom túl és nem értem a poént, vagy lehetséges, hogy van amit rosszindulatból mond, és tényleg megváltozott?2017. aug. 14. 19:59
1/1 anonim válasza:
Kulcsmondat: "Egy időben panaszkodott, hogy a többiek kinevették vagy kibeszélték." Nem rosszindulat, önbizalomhiány. Kompenzál. "Inkább én gúnyoljak másokat, mint hogy mások tegyék ezt velem." Egészséges lelkű embernek nincs szüksége arra, hogy másokon köszörülje a nyelvét. Valahogy meg kéne erősíteni az önbizalmát, dicsérni olyasmiért, amiben tényleg megérdemli (szóval nem hamisan), viszont a mások kigúnyolásáról egy egymondatos megjegyzéssel, hűvös tekintettel leállítani. Még nevelhető korban van. Jó, hogy észrevetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!