Mennyire vásárolsz felelősségteljesen?
Húgomékra mondták a családban, hogy nem tudnak felelősségteljesen vásárolni, mert megveszik a drága üdítőket, sósat, édeset meg mindent így hó elején.
Emiatt kezdtem el gondolkodni, hogy mi van, ha én sem vagyok felelősségteljes. Mondjuk üdítőt ritkán veszek, de akkor inkább drágább gyümilevet (Happy Day, Hohes C), illetve sajtból, sonkából is a drágábbakat, mert az finom. Megengedhetjük, megveszem hó végén is (nálunk az élelmiszerpénz nem hónapra, hanem hetekre van leosztva, így hó végén is ugyanakkora X keretből vásárolok, mint a legelején). Nem vagyunk jómódúak, egyedül az éllemiszer az, amire nagyobb a keret (nyaralásra spórólunk, ruhákat leértékelve veszek plázában, kozmetikumokból sok saját márkás bevált).
De ezen így kicsit elgondolkodtam, hogy akkor vajon részemről sem felelőségteljes, hogy télen is megveszem a gyümölcsöt, zöldséget, meg úgy mindent a boltban, amit megennék.
Ti mennyire figyeltek ilyen téren, illetve mit tekintetek felelőtlennek/felelősségteljesnek?
Felelőtlenség többet költeni annál, mint amennyit megengedhetsz magadnak.
Továbbá felelőtlenség olyan élelmiszerekre költeni a pénzt, amelyek egészségtelenek.
A te esetedben egyikről sincs szó, így nem vagy felelőtlen. Helyes dolog az anyagi helyzetedben megengedhető legjobb minőségű élelmiszereket venni és helyes dolog minél több gyümölcsöt és zöldséget enni.
A gyümölcslé az általános tévhittel szemben nem egészséges. Annyi cukor van benne, hogy édességnek tekintendő. Jól teszed, ha csak alkalmilag fogyasztod. A sajt és a sonka esetében igazából csak a mérték számít.
Azokban a gyümölcslevekben Nincs cukor, amiket te veszel. csak azokban, amiket amik nem csak gyümölcsöt tartalmaznak.
Szerintem felelősségteljesen vásárolsz.
Mindig keresem az akciókat, és mindig nézem az egységárat.
Pl kólát csak 150 ft/liter alatt veszek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!