Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire vásárolsz felelősségt...

Mennyire vásárolsz felelősségteljesen?

Figyelt kérdés

Húgomékra mondták a családban, hogy nem tudnak felelősségteljesen vásárolni, mert megveszik a drága üdítőket, sósat, édeset meg mindent így hó elején.

Emiatt kezdtem el gondolkodni, hogy mi van, ha én sem vagyok felelősségteljes. Mondjuk üdítőt ritkán veszek, de akkor inkább drágább gyümilevet (Happy Day, Hohes C), illetve sajtból, sonkából is a drágábbakat, mert az finom. Megengedhetjük, megveszem hó végén is (nálunk az élelmiszerpénz nem hónapra, hanem hetekre van leosztva, így hó végén is ugyanakkora X keretből vásárolok, mint a legelején). Nem vagyunk jómódúak, egyedül az éllemiszer az, amire nagyobb a keret (nyaralásra spórólunk, ruhákat leértékelve veszek plázában, kozmetikumokból sok saját márkás bevált).

De ezen így kicsit elgondolkodtam, hogy akkor vajon részemről sem felelőségteljes, hogy télen is megveszem a gyümölcsöt, zöldséget, meg úgy mindent a boltban, amit megennék.

Ti mennyire figyeltek ilyen téren, illetve mit tekintetek felelőtlennek/felelősségteljesnek?

2017. aug. 8. 14:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Felelőtlenség többet költeni annál, mint amennyit megengedhetsz magadnak.

Továbbá felelőtlenség olyan élelmiszerekre költeni a pénzt, amelyek egészségtelenek.

A te esetedben egyikről sincs szó, így nem vagy felelőtlen. Helyes dolog az anyagi helyzetedben megengedhető legjobb minőségű élelmiszereket venni és helyes dolog minél több gyümölcsöt és zöldséget enni.

A gyümölcslé az általános tévhittel szemben nem egészséges. Annyi cukor van benne, hogy édességnek tekintendő. Jól teszed, ha csak alkalmilag fogyasztod. A sajt és a sonka esetében igazából csak a mérték számít.

2017. aug. 8. 14:49
 2/12 anonim ***** válasza:
Csak annyi kaját veszek meg, amit meg is bírok enni. Az nem olyan baromi nagy mennyiség. Aztán mikor mit kívánok meg, szoktam sajátmárkás cuccokat is venni, meg drágább, egészségtelen nasikat, alkoholos italokat is. Hó végére is marad pénzem (pedig keveset keresek és csomó pénzt fizetek albérletre), úgyhogy szerintem ez nem felelőtlen költekezés, csak normális, hétköznapi életvitel.
2017. aug. 8. 15:11
 3/12 anonim ***** válasza:

Azokban a gyümölcslevekben Nincs cukor, amiket te veszel. csak azokban, amiket amik nem csak gyümölcsöt tartalmaznak.

Szerintem felelősségteljesen vásárolsz.

2017. aug. 8. 15:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
"Azokban a gyümölcslevekben Nincs cukor, amiket te veszel." - Te miről beszélsz?:))) Igen, nincs benne hozzáadott cukor, de a gyümölcs saját cukortartalma benne van, ami igencsak magas. 100 ml Hohes C narancslében 9g cukor van. Egy normál pohár mondjuk 2,5 dl, tehát beviszel egyből 22-23g cukrot. Persze, nincs benne cukor. Ha tudatlan ostoba vagy, minek kommentelsz? A következő az lesz, hogy de a gyümölcscukor egészségesebb, mint a répacukor?:))))
2017. aug. 8. 15:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Mindig keresem az akciókat, és mindig nézem az egységárat.

Pl kólát csak 150 ft/liter alatt veszek

2017. aug. 8. 16:48
 6/12 anonim ***** válasza:
Amúgy egyetértek az előzővel is 😃 100% narancslében sokkal több a cukor, mint a savas üdítőkben. Egyik legegészségtelenebb ital.
2017. aug. 8. 16:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Igaz, de a szénsavas üdítőitalok még egészségtelenebbek. A legjobb ha ilyet az ember soha vagy mondjuk évente 2-3-szor iszik.
2017. aug. 8. 17:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja igen, és nem igaz, hogy több a cukor a narancslében, mint a kólában. Hogy precízek legyünk, a kólában ugyanannyi van. Persze van cukormentes, de ott meg az édesítőszer káros. A kólát védeni olyan, mint a cigit védeni. Nevetséges.
2017. aug. 8. 17:01
 9/12 anonim ***** válasza:
Körülbelül 95%osan.
2017. aug. 8. 17:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Jaaa.. ilyen értelemben.., akkor 100%.
2017. aug. 8. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!