AZ USA-ban mi értelme van annak a szabálynak, hogy "No shirt, no shoes: no service! "?
Tehát ha valaki egy boltba mezítláb megy be, vagy póló nélkül (vagy mindkettő), akkor nem szolgálják ki, kitessékelik a boltból/helységből.
És itt nem a szuper, elegáns éttermekről beszélek, hanem a teljesen átlagos boltokról, bevásárlóközpontokról, ruhaboltokról, stb.
Európában ha valaki pl mezítláb megy be egy boltba, az emberek le se sz@rják, nyugodtan vásárolhat tovább. Ha póló nélkül megy be, akkor is.
De ahogy elnézem, és ahogy olvastam, az USA-ban kismillió helyre ki van téve ilyen "No shoes, no shirt: no service!" tábla. De ennek mi értelme van?
Mire jó ez a szabály? És miért pont az USA-ban?
Mi ennek a jelentősége?
Talán annyi a jelentősége, hogy a boltos fenn akarja magának tartani a jogot, hogy azt szolgáljon ki, akit akar. Egyfajta protest az idevágó törvényekkel szemben.
Értelmét a mezítlábas embernél nem nagyon látom. Egy flip-flop papucsban felülről, ahonnan én nézem, 95%-ban ugyanolyan a láb látványa, mint a nélkül. Pont ugyanannyira látszik az elhanyagoltság, a körömgomba stb. Elhanyagolható a különbség. Ami különbség van, az lefele van, a talp irányában, de az meg nem látszik, az illető rajta áll. Amit érez, azt meg Ő érzi, én nem.
Tehát hacsak nem olyan az üzletszabályzatom, hogy minden vendégnek le kell vennie a cipőjét, mielőtt bejön a boltba, akkor édes mindegy, hogy a kinti koszt a cipője, papucsa vagy a saját talpa hozza be az üzletembe. Legalábbis logikailag. Érzelmileg nyilván van e mögött is valami, csak én még nem fejtettem meg, túl gyakorlatias a szemléletem ehhez.
A félmeztelen ember esete már másképp néz ki, ott valóban van látványos különbség a megjelenésben.
(Idevágó észrevételem, hogy a női mellbimbó és férfi mellbimbó közeli látványa között megint nincs gyakorlati különbség, az USA szokások szerint az egyiket mégis el kell takarni, a másikat nem. Ha a tiltás az egész mellre vonatkozna, az logikailag még védhető lenne, mert az valóban más látvány. De így, hogy elég csak a női bimbót eltakarni, így pont semmi értelme.) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!