Szerintetek az emberek többségénél miért csak a külső megjelenés az igényesség mércéje?
És itt most nem csak egyszerű emberekről van szó. Igényes valaki, mert karcsú, kisportolt, igénytelen, ha kövér.
Olyat még nem hallottam, hogy igénytelen valaki, aki értelmiségi, de egy idegen nyelvet sem beszél normálisan, vagy igénytelen, mert semmiféle kulturális programon nem vesz részt. Vagy mert kritikán aluli a helyesírása.
Vagy mert felnőtt létére sem jutott el odáig, hogy megnevelje magát, és kulturáltan viszonyuljon a másik felé. A sort lehetne folytatni.
A kulturális programokon nem a musical előadásokat értem, meg a könnyen emészthető színházi előadásokat.
De fogalmazhatunk úgy is, hogy szépirodalom helyett állandóan ponyvát olvas valaki, vagy semmit. Szerintem ez nagyobb igénytelenség, mint a túlsúly.
És nem is arról van szó, hogy büdös valaki, mert azzal tényleg vét mások ellen.
Érdekes dolog ez az esztétikai környezetszennyezés. Főleg, ha olyan emberekről is beszélünk, akik önhibájukon kívül nem esztétikusak. Ebben az esetben inkább gusztustalan ez a megfogalmazás, mintsem érdekes.
A felszínesség kultúrájának környezetszennyezése pedig még ennél is gusztustalanabb.
Nem arra gondolok, hogy egy-egy ember alapján döntünk az illető igényességéről. Hanem arról, hogy elég könnyű belefutni olyan cikkbe, blogbejegyzésbe, hogy ha túlsúly van rajtad, vagy férfiként nincs kockahasad, vagy nem vagy legalább kisportolt, igénytelen vagy.
De arról kevesebbet olvasni, hogy igénytelen, aki dohányzik, aki nem beszél normálisan idegen nyelvet, aki nem olvas csak max. használati útmutatót vagy A szürke ötven árnyalatát.
A média agymossa az embereket és társadalmi elvárást generálnak belőle.
Szerintem csak az ostobábbnak mérce ez.
"Nem arra gondolok, hogy egy-egy ember alapján döntünk az illető igényességéről. Hanem arról, hogy elég könnyű belefutni olyan cikkbe, blogbejegyzésbe, hogy ha túlsúly van rajtad, vagy férfiként nincs kockahasad, vagy nem vagy legalább kisportolt, igénytelen vagy."
Mert fecseg a felszín és hallgat a mély. Valamint ne csodálkozz a kokainistán, gondolkodj el az okain is tán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!