Miért akar állandóan tegezni?
Fiatal házasok vagyunk a férjemmel, 32-33 évesek. Van egy víz-gázszerelőnk,aki jár hozzánk,ha probléma van. Most wc-mosdókagyló cserében vagyunk,s minden alkalommal -már egy jó ideje megfigyeltem -,hogy megpróbál engem letegezni. Férjemet egyszer próbálta,férjem nem tegezte vissza,azóta meg sem próbálta. Engem viszont állandóan,és ez már zavar.
Szerintem erre az sem mentség,hogy a fia is idősebb,mint mi vagyunk,mert hatvan körüli az úr. Ezt szereti hangoztatni is. De úgy vélem,annak ellenére sem vagyok gyermek,hogy a gyereke lehetnék kor szerint,és egy férjes asszonyt nem illik csak úgy letegeznie.
Akárhányszor megpróbálja,mindig határozottan "ön" -özöm (én nem magázódom,ez udvariasabb verzió),és lehet,hogy azt várja,hogy felajánljam a tegeződést,de nem fogom. Viszont most elég sokat látom a munkálatok miatt,és ez kellemetlen nekem.
Istenem de egy prűd pi*csa vagy. Fele annyi idős vagy mint ő, neki kell eldönteni hogy tegez e téged vagy sem. Ha az idősebb úgy dönt és látod rajta a szándékot hogy szeretne tegeződni hidd el nem fogsz belehalni.
Nagyon gáz vagy.
Nos,a harmadik téved,mert mindig a nőnek kell eldöntenie,hogy engedi-e a tegezés (ha engedi,akkor felajánlja),nem pedig a férfinak
A sértegetésen lépjünk túl,mert gondolom,hogy egy névtelen-arctalan unatkozó nethuszár vagy.
Többiek: zavar és nekem igenis számít,mert nem szoktam haverkodni minden szíre-szóra. Mi komolyabbak vagyunk ennél. Ilyen is van.
Aki meg a partvonalról bámulja az elemi udvariasságot,mert köze nincs hozzá,mint a hármasnak,az lehúzza,mintha valamiféle bűn lenne. Pedig nem az.
Szerintem számára természetes közeg a tegeződés, és mivel azt írtad, hogy "jár hozzánk", valószínűleg már azt gondolja, hogy ismerősök vagytok, szinte barátok, most már akár tegeződhetnétek is. Ahogy az ember a törzshelyén a pincérrel, a reggeli busz sofőrjével, a postással is előfordul, hogy összetegeződik pár alkalom után.
Szerintem legalább annyira kényelmetlenül érezheti magát, és csodálkozhat azon, hogy te nem tegeződsz, mint te azon, hogy ő igen.
Mondd azt neki, hogy elnézést, de én magázódni szeretnék. És ennyi.
Különben bunkóci ez az ember, mert egy felnőtt nőt nem illik tegezni. Akkor sem, ha a nő akár az unokája is lehetne a férfinak. Akin már látszik, hogy 20 körül jár, azt már nem illik tegezni.
Pont, hogy a saját korosztálya egy 20 körüli lánynak, vagy akár egy 30 körüli nőnek is tegezheti a lányt, nőt, de egy apja korabeli férfi már nem.
Mindig a nő ajánlja fel a tegeződés lehetőségét! (a nő korától függetlenül) Alap protokoll.
Azonos neműek esteén:
- az idősebb a fiatalabbnak
- a magasabb végzettségű az alacsonyabb végzettségűnek
- a magasabb beosztásban lévő
Egy 60 éves férfi sem tegezhet le (és ők még ismerik ezt a szabályt) egy 30-as, 40-es...stb nőt.
Két idegen ember mindig magázódik, és mindegy hogy a női alany 20 vagy 50 éves.
Ha postán vagy bankban vagy, vagy akár a tesco pénztásot sem tegezheted le. Hisz a nő, akivel épp interakciót folytatsz éppen a munkahelyén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!