Miért akar valaki állandóan lelkizni? Miért érez erre állandó késztetést? Meg lehet változni ebből, vagy ez személyiségfüggő?
Az "állandóan" elég homályos megfogalmazás. Lehet hogy amennyit az illető lelkizik, az tök normális, csak annak tűnik soknak, aki nem szokott. A nők általában amúgy többet lelkiznek.
Az is lehet hogy tényleg van valami problémája, de az is hogy simán csak érzékeny és tudni akarja, hogy ő maga, illetve mások hogy "működnek".
Ha valami személyes probléma a lelkizés kiváltó oka, akkor a probléma megoldódásával lehet hogy kevesebb lesz a lelkizés, de ha ilyen az alaptermészet, akkor gyökeresen megváltozni nem fog.
Amúgy szerintem a lelkizés jó. Akik lelkiznek úgy vettem észre, hogy például társkapcsolatokban, de másmilyen (családi, baráti) kapcsolatokban is sokkal inkább hajlandóak kommunikálni, és a másikat is jobban meghallgatják, szóval talán kevesebb a konfliktusra a lehetőség.
Foglalkozz gyakorlati pszichológiával, az másból sem áll. :-]
Ha nem tudod, untatsz-e ezzel másokat, kérdezz rá, ne találgass. Ha mégis probléma lenne ez számukra, keress olyanokat, akikkel határtalanul művelheted.
A többire meg nem válaszoltam...
Tehát valószínűleg szociálisabb beállítottságú vagy, amely vagy az információgyűjtésre vagy az analízisre való késztetéssel párosul. Nincs ezzel semmi gond. Miért szeretnél megváltozni? Mi szól ellene? Gyakorlati hasznot vagy képes produkálni belőle?
Személyiségfüggő is lehet ez, egyfajta alap beállítottság, mely alkalmassá tesz erre. Az MBTI nyelvére lefordítva az információgyűjtéssel az ESFJ és ISFJ, analízissel az ENFJ és INFJ típusok a legalkalmasabbak erre. Bővebben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!