Miért akar valaki állandóan lelkizni? Miért érez erre állandó késztetést? Meg lehet változni ebből, vagy ez személyiségfüggő?
Hát és miért baj ez? Úgy érzed, nem haladsz előre, nem jutsz vele semmire?
Keress társakat hozzá!
Olvasol könyveket is?
Hány éves vagy? Én 37.
Nem baj azon túl, hogy néha fárasztom saját magam is. A környezettől kaptam elutasításokat, mert nem mindenki akar egy dolgot ennyire kifejteni, megvizsgálni, de ezt már fel tudom mérni, és nem erőltetem. Csak megijedtem hogy más vagyok, vagy hogy nem vagyok normális, mert nem tudom abbahagyni, és azt sem tudom miért csinálom, mit keresek. Felmerült bennem, hogy lehet jobb lenne "élni" az agyalás helyett, és nem elmélkedni, filózni, gondolkodni.
Nem nagyon olvasok könyveket. az ilyesfajta forrásom azok az emberi kapcsolatok. Nálam így működik a tapasztalat szerzés, és a világ megismerése. Ezzel nem tudom azt mondani, hogy a könyvek nem jók, de valahogy nincs hozzá elég kitartásom, türelmem, nem kötnek le.
Nem tudnék "normális" emberekkel barátkozni, már rájöttem. Akik felszínes dolgokról beszélnek, és ez kielégíti őket. Nekem mindig ilyen lelkizős emberekkel van jó kapcsolatom. Hála a Netnek, már elég sok ilyen barátom van, így kiélhetem magam. 35 vagyok, nő, de én 15 éves korom óta ezt csinálom, amióta az eszemet tudom. Kicsit félek hogy emiatt lemaradok olyan dolgokról, amik még jók az életben.
Ha tudsz másoknak tanácsot adni, melyek hasznosnak bizonyulnak, az már gyakorlati haszon.
Ha ez az alap/legfőbb beállítottságod, miért nem ezzel foglalkozol főként?
Bizonyos MBTI típusokra jellemző, hogy nem tudják "lelőni" az agyukat, sosem tudnak igazán kikapcsolni. Erre is van egy egyszerű megoldás: bármikor befejeznéd az elmélkedést valamivel kapcsolatban, ne hagyd, hogy továbblépj. Egyetlen megoldást hozhatsz létre, azt írd le, ha elfelejtenéd, de szakítsd meg a végtelen ciklust.
Bár általánosságban nem túl vonzóak számodra a könyvek, Carl Gustav Jung alkotásaival tehetnél próbát, passzolnak az irányultságodhoz, ráadásul nem kevés hasznos információt lehet begyűjteni belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!