Van itt olyan, aki árvaházban, vagy nevelőszülőknél töltötte a gyermekkorát? Mit gondoltok, ez mennyire hatott a személyiségetekre, a jellemetekre, illetve a jövőtökre?
Szerinted mennyire hat valakinek a személyiségére, fejlődésére, jellemére egy lakásotthonban vagy nevelőszülőnél felnőni, a vér szerinti családja nélkül?
Mert szerintem nagyon meghatározó szerepe van.
Szerintem is kedves utolsó!
De ezzel nem válaszoltál a kérdesemre, mert nem az érdekelt, hogy meghatározó volt-e (ami magától értetődik), hanem hogy hogy ez hogyan mutatkozik meg a későbbiekben..milyen ember lett belőlük..stb.
17 éves vagyok, 7 éve nevelőszülőknél.
A "szüleim" alkoholisták voltak, "anyám" gyógyszerfüggő is. Szegények voltunk. Még tenni sem akartak ellene.
2 2,5 hónapig gyermekotthon. Nem volt szörnyű, de ne is szerettem.
A nevelőszüleim a úgy nevelnek, mint a saját gyerekeiket.
Mindig figyelnek a jegyeimre, egyek eleget, a barátaimra is(nehogy elkallódójak). Vigyáznak rám, mindet megkapok, szeretem őket.
A jövőmre mennyire hatott? Nagyon. Ha a szüleim élnének még biztosan egy terhes anyuka lennék valami idős pasitól és megelégednék a helyzetemmel.
A nevelőszüleim, viszont elérték, hogy akarjak valamit az élettől, többet akarjak.
A terveim között a föiskola is szerepel. :) saját ház, munka, nevelőszülő leszek.
Szóval igen. Megkaptam a sült galambom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!