Ha lehetne választani egy örökké tartó kort, akkor hány éves lennél és miért?
5 éves.
Nem volt semmi gondom, eljátszogattam az oviban. Nem láttam akkor még, hogy milyen romlott is a világ, mindennek a napos oldalát néztem csak, tulajdonképpen egy rózsaszín ki felhőben éltem. Nem kellett semmit sem túl komolyan venni, nem volt durva következménye a tetteimnek.
voltaképp mindig annyi lennék, amennyi vagyok - így jó ez
1
Mi törjük el, repesztjük ketté,
mi egyedűl és mi magunk
azt, ami egy és oszthatatlan.
2
Utána azután
egy hosszú-hosszú életen keresztűl
próbáljuk vakon, süketen, hiába
összefércelni a világ
makulátlan és eredendő szövetét.
3
Gyerekkorunkban meg kellene halnunk,
tudásunk csúcsán, alázatunk magasán,
de tovább élünk, foltozgatva és
tóldozgatva a jóvátehetetlent.
4
Még jó, hogy elalhatunk közbe-közbe
és utóljára.
Pilinszky János
21-23. Emberi test csúcspontja.
Vagy 5.., tökéletes bölcsességgel lévő lelkek is sokszor vannak 5 évesként ábrázolva s emberként gyermeknek tartott általánosságok is közelebb állnak végtelenséghez.
23
9-10
Akkor már nem voltam olyan elvarázsolt, mint ovis koromban, nagyon is értettem nagyjából, hogy mi van körülöttem, mégse volt - nekem személy szerint - semmi gondom. Jól tanultam, voltak barátaim, voltak terveim a jövőmre nézve, normálisan el tudtam tölteni a szabadidőmet, nem érdekelt, hogy nézek ki, és tényleg nem is számított semmiben, nem kellett szőrteleníteni (xD), hát ilyenek miatt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!