Mik voltak azok a helyesírási hibák, amik láttán nem bírtad visszafogni magad, és helyretetted a kérdezőt?
28.
Nem mindenkinek van helyesírás ellenörző (pl.mobilon), vagy nem tudja használni. Lehet nekem is van a mobilon, csak nem tudom, hol kell bekapcsolni. Akinek annyira rossz a helyesírása, az sanszos, hogy nem ért hozzà.
Nekem nagyon gyorsan megy az érthetetlen szöveg értelmezése is. Bàr biztos nagyon bosszantó lehet sokaknak. Én inkább örülök ha valaki kérdez. De lehet, hogy csak én vagyok nagyon toleráns. :D
De pont valamelyik nap gondolkodtam, hogy valahol utána kellene nézni a helyesírás szabályainak változásànak, mert rengeteg minden változott.
#31: szerintem nem változott olyan sok minden, de most nem is ezekről a nyalánkságokról van szó, hogy valaki e-mail címet (régi) ír, vagy e-mail-címet (új), vagy hogy a vendéglátóipari-ba tesz kötőjelet (régi), vagy nem (új)... ez más kategória...
amúgy meg én is osztom azt a nézetedet, hogy aki kvázi "olvashatatlanul" ír, azon már egy hely.-ellenőrző nemigen segítene... azt ugyanúgy ésszel, és némi "alaphozzáértéssel" kell használni, mint mondjuk egy Google-t, vagy egy helyesiras.mta.hu-t...
Bringamanó igazad van, én már olyanróp is írtam, ami nem annyira tartozik a tárgyhoz. :)
Bár mondom, szerintem én vagyok túl elnéző. Én inkább örülök, ha valaki tanulni akar, kérdez... engem jobban bosszant, ha valaki marhaságot ismételget csak, hiába jó a helyesírása. Emlékeztek a csontos kérdezőre? Neki is jó volt a helyesírása, mêgse bírtam magam visszafogni a kérdése, kommentjei láttán. :D
szerintem se vegyük el a kérdezők kedvét ilyesmi miatt. :-)
megjegyzem, hogy jelen esetben pont nem kérdésről van szó (a szó valódi értelmében), hanem egy blogposztszerű témafelvetésről, a "költő" mérgelődött egyet, és becsomagolta egy kérdése, mert ez mégis csak a GYK, meg amúgy is jó hallani, ha másoknak is van valami hasonlója – vagyis gyakorlatilag csak csevegést indított a témában. :-)
(de azért én mégsem vethetem a szemére a rendeltetésszerűtlen GYK-használatot, mert én is folyamatosan "kihágok", pl. amikor az asszociatív agymenéseimmel, illetve a válaszokra adott válaszokkal szétoffolom a kérdéseket... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!