Mások, akik szintén elhagytátok az országot! Ti is érzitek amikor hazajöttök ezt a nyomasztó légkört? Mintha a magyar ember DIREKT azt akarná, hogy a másiknak rossz legyen. Nem könnyítik, támoghatják egymást, hanem elgáncsolják.
Teszem azt, szavaznának valamiről ami megkönnyítené egyes emberek életét. Szinte biztos, hogy azok akik a nehezebb utat bejárták már érte, ellenük fognak szavazni. Nem tólják egymást, hanem visszahúzzák. Eltapossák saját társaikat. Én ezt érzerm. Én havonta hazajövök anyuhoz, most kicsit több időre, de én már nem is vagyok állampolgár. Lemondtam a Magyarról.
EZ A KÉRDÉS CSAK IS OLYAN EMBERKNEK SZÓL, AKIK ELHAGYTÁK MAGYARORSZÁGOT ÉS NEM ITT LAKNAK ÉLETVITEL SZERŰEN. HA TE NEM ILYEN VAGY AKKOR KÉRLEK NE ÍRJ!
Az hagyján, de nem megyek három métert a Keletiben és máris csövesbe botlok, vagy épp olyan férfibe, aki obszcén megjegyzéssel illet - mindezt télen, nem is top-sort összeállítás van rajtam.
De nem kell ennyire előreszaladni, amint kinézek az ablakon ébredés után (éjszakai vonat), és látom a lepukkant romos-gyomos udvarokat meg a csupa szemét megállót, menekülnék vissza Svájcba.
Nem szeretek hazamenni, rossz a közlekedés (késik minden, de negyed órákat simán), az emberek fellöknek, beszólnak, vagy épp olyan búval béleltek, hogy halni lenne kedvem tőlük, stb.
Alig várom, hogy a párom vagy én megszerezzük a C permitet, és kinn maradhassunk végleg.
1-2 alkalommal megyek én is csak vissza évente, de pár éve már arra is rákaptam, hogy idegen helyeken csak németül beszélek. Egyszerűen azért mert még a legtöbb ember hozzáállása is más így az emberhez. Ha étterem, ha egy cukrászda, ha egy bolt, inkább látják az emberben a " gazdag németet " mint a " magyar prolit ". Szomorú, de ez van.
Igaz, családom is itt lett, szóval az is ideköt, feleségem viszont német. Egyenlőre úgy döntöttünk mindkét nyelvet tanítgatjuk a gyerekeknek, bár alapvetően németet használjuk többet, hisz mindenki azon a nyelven beszél itt. 5-10 év múlva majd talán megejtünk egy nagyobb MO-i kirándulást, arra jó lesz, megmutatni: Nézzétek, apátok innen szabadult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!