Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti cikinek tartjátok, hogyha...

Ti cikinek tartjátok, hogyha nem sminkelek?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok és igazából nem is azért teszem fel a kérdést, mert "cikinek" tartom azt, hogy nem sminkelek, hanem azért, mert érdekel a véleményetek.Személy szerint én nem szeretem, ha az arcomon van valami meg ha ragad az alapozótól. Lehet ciki vagy nem, de én 14 évesen nem tartok rá igényt, hogy sminktermékekkel rakjam tele a kosaram. Helyette a pénzt könyvekre meg olyan dolgokra költöm, amik segítenek a tanulmányaimban. pl:idegen nyelvű gyakorlókönyvek meg hasonlók. Félre ne értsétek nekem semmi bajom nincsen a sminkeléssel és azt is tudom, hogy a "kocka" szemöldök a divat, de nem értem, hogy az alattam levő korosztály miért használ ilyen termékeket. Meg mondom őszintén sajnálom ilyenért a pénzt kidobni, mert egy az, hogy a smink az nem a valóságot tükrözi, a másik pedig, hogy csúnya lesz a bőrünk. Esetleg van olyan, aki nem sminkeli magát és esetleg velem egykorú vagy nálam idősebb és tapasztalt? Hasznosnak tarjátok a sminkelést vagy esetleg egyet értetek velem? Előre is köszönöm a válaszokat.
2017. júl. 17. 12:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Strandra járni nem igazán szeretek, de nyilván nem csak könyvekre költök. Van, amikor a barátaimmal találkozom, de fontos számomra a tanulás is. (még nyáron is)
2017. júl. 17. 13:15
 12/18 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ciki. Felnőtt nők között sem ciki, mindenki el tudja dönteni, akar-e vagy szeret-e sminkelni, nincs rossz döntés. Van, akit a csupasz arc tesz boldoggá, másokat a két kiló vakolat, különbözőek vagyunk, eltérő preferenciákkal és ízléssel.
2017. júl. 17. 13:21
 13/18 anonim ***** válasza:
83%

Én néha sminkelek-néha nem.

Szerintem egyáltalán nem ciki, ha valaki nem sminkel, inkább legyél természetes, mint 2 kg vakolatos.

Üdv.:15/l

2017. júl. 17. 14:20
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2017. júl. 17. 14:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem, egy 14 éves lánynak főleg felesleges sminkelni.

Mikor ennyi idős voltam, én se tudtam elviselni az alapozót, és szükségét se láttam annak, hogy bármit takargassak vagy kiemeljek. Ma viszont már olyan elengedhetetlen dolog nálam, mint a fogmosás. De szvsz nem baj, ha valaki nem "szokik" rá.

2017. júl. 17. 15:59
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem.Természetesen is lehet valaki szép.Sőt!Ha valaki korán elkezd sminkelni és állandóan sminkkel látod,ha egyszer-kétszer nem sminkeli magát sokkal idősebbnek fog hatni a koránál.A valódi kisugárzás belülről fakad.
2017. júl. 17. 16:13
 17/18 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem ciki, én 23 évesen sem sminkelek, és mégsem néznek le miatta az emberek. Hasznosabb dolgokra is költheted a pénzed...
2017. júl. 17. 16:41
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem ciki, ha vki nem sminkel, nem igémytelenség és mindenki azt csinál a testével, amit akar, de amit itt összehordtál a sminkelésről, hát az elég röhejes :D.

Én 18 éves korom óta sminkelek, és most, 10 év múlva is szép a bőröm, és sok nem sminkelő társamnak olyan a bőre, mintha 20 évvel idősebb lenne. Ez leginkább arcápolás és genetika kérdése, meg azé, hogy ne a leggagyibb cuccot használja az ember és rendesen lemossa a sminket magáról minden nap. És emellett azért költök sokat könyvekre is... mintha a kettő kizárná egymást.

Amúgy meg miért probléma az, ha nem a 100%-ig valós arcomat mutatom? Nem a csalás a célom, hanem hogy én jobban érezzem magam (genetikailag olyan karikás a szemem, hogyha nincs alatta korrektor, akkor tuti, hogy legalább egy ember odajön hozzám, hogy miért vagyok beteg...) és nekem a smink egyfajta kreatív platform, művészet is.

2017. júl. 18. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!