Milyen magasnak tartjátok a saját fájdalomküszöbötöket?
Én kb mindent kibírok.
A férjem is mindig mondja, hogy fakír vagyok.
5 èvesem a jobb lábam szèt darálódott kicsit, 1 èven hordott anya kötözèsre heti többször, volt hogy a sebről tèptèk a gèzt mert bele volt ragadva meg injekciót nyomkodtak bele de soha meg se nyikkantam, az orvosok is mindig mondták hogy gyerektől ilyet sose láttak.
Csak a fogaimról tudok nyilatkozni, még más fájdalmam nem igen volt, de az rendkívül alacsony.
Illetve egy olyan fogorvos, aki mintha élvezni a kínt, meg a szenvedést.
Amikor kivéste a bölcsességfogam, és az utána elkezdett fájni, ahogy elmúlt a fájdalomcsillapító hatása, marokszámra zabáltam a legerősebb fájdalomcsillapítót, de alig hatott.
És ez kb 1 héten keresztül.
Ugyanennél a fogdokinál a nő rokonaim meg simán kibírják, de gondolom a nőknek magasabb a fájdalomküszöbe, meg ez egyénenként is változó.
Ugyanakkor régen széttört az állkapcsom egy baleset miatt, na az akkor nem fájt egyáltalán.
Fura.
foghúzást kibírtam, mert gyulladt fog volt, orvos adott érzéstelenítőt, de kb semmit nem ért. Ő meg elkezdte húzni, mondom.. fáj.. ha ha már elkezdte akkor szedje ki.
Nos bírtam hang nélkül, pár pár könnycseppem kifolyt.. nem csak a szememből.
attól függ,hogy milyen fájdalom.
mert van hasznos és felesleges.
hasznos pl,hogy edzésen mondjuk úgy képen törölnek,hogy ömlik az orromból a vér,vagy kapok egy olyan állast,hogy utána nem tudom összeszorítani a számat és csillagokat látok,de megtörlöm az orrom és csinálom tovább,mert a fájdalom okozás,a fájdalom osztás ott és akkor fontosabb számomra,mint a saját fájdalmam.
a másik a felesleges fájdalom.
pl amikor gyökér kezelték a fogam.
amikor nem volt elég az érzéstelenítő,akkor azonnal szóltam,hogy állj ez fáj kérek még szurit,mert ebből a fajta fájdalomból nem tanulok,nem profitálok,vagyis felesleges a szenvedés ha enyhíthető is.
Nekem függ a fájdalom helyétől. Hasban elég jól bírom, volt, hogy még anno a suliban egy egész napot kibírtam, és este derült ki, hogy ez komolyabb, és irány a kórház. De amikor a bölcsességfogamat műtötték ki, és megszűnt a lidocain hatása, akkor nyöszörögtem, bőgtem meg minden.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!