Miért rínak az emberek, hogy nincs pénz erre arra, mikor a plázák tömve vannak (folyt. Lent)?
...a parkolóba Audi, BMW, Ford tucatszámra, ezreket költenek el ott, IPhone a kézben, Nike air a lábon, mindenki vmi egzotikus helyen nyaral, megkérik a barátnőjük kezét, esküvő van valahol, minden második embernek van gyereke, éttermekben vacsoráznak minden este...
Lehet "féltékenynek" mondani, irigynek, de ha ennyire rinyálnak, hogy nincs pénz semmire akkor ezekre, hogy van? (tudom, van aminél nem esznek csak legyen mit mutogatni, vagy hitelre van)
10 pontos kérdés:). Nemcsak menő márkák állnak a parkolókban, illetve menő emberek császkálnak ott, hanem átlagember is.
Több magyarázat van: hitelből, baráti kölcsönből, egy pár együttes jövedelme már vásárlóerőt tud takarni, jól fizető munkahelye van, jól takarékoskodik, stb.
Részben megértelek, részben ellentmondok.
Alapvetően az, hogy a plázák tele vannak és látsz jó termékeket az embereknél, nem jelenti azt, hogy mindenki jól él. Az egyik ismerősi társaságomban pl. a többségnek autója sincs és Nike cipőt is maximum akkor vesz, amikor le van akciózva. Nyaralni nem is járnak, maximum felugranak egy napra a Balatonra.
Másrészt, megértelek. A főbérlőmék folyamatosan rinyálnak, hogy nincs pénzük. Közben naponta pár doboz cigit elszívnak, 1-2 havonta utazgatnak országon belül, vettek óriástévét, a legújabb telefont, hangszereket és kb. hetente rendelnek valami drágább dolgot netről. Most vesznek majd kocsit és tervezik az esküvőt. De, szerintük nincs pénzük pl. elmenni egy hónapban egyszer gyorskajáldába, mert szegények.
9-es. Én is falusi, kisvárosi vagyok (4200fős város-kisváros vagy akármi). Itt pl. nincs annyi luxus autó mint amit írtam plázákat, de szintén akad egy pár, de van olyan is akinek egy saját vállalkozás miatt és néhány új Honda miatt egy csomó hitele lett, és ami bejön neki az szinte megy is ki. Nekünk egy 2002-es Renaultunk van, ahol voltunk nyaralni, többnyire (sokkal)jobb kocsik voltak, apám még mondta is poénból, mikor 12éve itt voltunk a Skodával akkor is az volt a legszarabb :D (nem néz ki rosszul de egy Audi, vagy Merci mellett máshogy mutat). Vagy mikor Veszprémben vagy Pesten voltam egy pláza parkolóban ott is jobbnál jobb kocsik, drága helyek, puccos minden, és a szomszéd asztalnál meg rinyál, hogy milyen drága ez az, mikor az ájfon a kezében mellette meg a YBL. Láttam már itt a környező falukban/kisvárosokban nincs pénz erre arra, h.lye kormány, váltsák le, de a nyaralás horvátba, vagy hogy a gyerek villoghasson az ájfon7-tel arra telik.
És én még nem pontoztam senkit sem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!