Előítéletes vagy a másik külseje alapján?
Még meg sem szólalt, neked elég, ha ránézel, és már kész a "diagnózisod"? (Most hagyjuk a koszos-büdös külsőt, az persze, hogy mindenkit taszít.)
Mennyre befolyásol a másik ember megítélésében a külseje?Csalódtál már kellemesen/ negatívan?
Amikor fiatal voltam, akkor neveztem ezt előítéletnek. Most, hogy megöregedtem már tapsztalatnak mondom. Az ember értékrendje, nyugalma, életszeretete kiül az arcára is, és hatással van az öltözetére a viselkedésére.
Természetesen a viselkedésemet nem befolyásolja, de általában messziről tudom, ha megérkezek valahová, hogy kivel érdemes barátkoznom.
Néhány hete a nyaralásomon egy sznob környezetben a cigányprímásnak volt a legintelligensebb kinézete. És valóban jókat beszélgettünk, amikor szünetet tartottak.
Sajnos van az úgy,hogy valaki elsőre nem szimpatikus,mogorva,barátságtalan,de később mikor jobban megismered nagyon jó barát vagy ismerős válik belőle.A forditottja is igaz aki túlságosan kedves,kommunikativ a bőröd alá mászik,utána kiderül,hogy kétszinü sumák alak.A túlontúl kedves emberek végletekbe tudnak esni és ahogy túl kedvesek tudnak lenni úgy tudnak nagyon szemetek,kifejezetten ártalmasak is lenni.
Elsőre,mindenképp szimpatikusabb azaki kedvesen mosolyog,együtt lehet vele kávézni,stb.De hosszútávon gyakran már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!