Miért van az hogy a legtöbb felnőttnek a gyermekkorában látott mesék a kedvencei és leginkább ezeket nézi ha nézi, de nekem az újak jobban tetszenek és vannak aktuális kedvenceim? Najó a dragpon ball az örök favorite, de nem a legnagyobb fav.
Bocsi,de kikell javitanom, a Dragon Ball anime, es adom.
Egyebkent eleg egyszeru, hisz gyerekkorunkban jo volt az eletunk, nem volt semmi gondunk, boldogok voltunk es sok meset neztunk, ezaltal erre a kedves emlekre mindig igy gondolunk vissza.
Viszont nekem voltak olyan mesek is, amiket nem kedveltem annyira.
Igazabol en egesz sokaig neztem meg a Disneyt, bar manapsag nem sok mese ment rajta, de volt tobb kedvencem is pl Gravity Falls
Animebol, pedig ha arra is ertetted abbol meg tobb :)
Szerintem akik a minimaxon stb-n nőnek fel azok is ahhoz fognak inkább ragaszkodni amit gyerek fejjel néztek , mint ahhoz ami majd 20-30 év múlva lesz sláger a gyerekek körében. Felnőttként engem pl. már nem kötnek le, azok a rajzfilmek amik most divatosak és dől ki a tv-ből mint a csapból a víz.
Az én nagy kedvenceim voltak annak idején : Füles mackó, Nils Holgersson kalandjai a vadludakkal, Gumimacik, Kacsamesék, Csip Csup csodák.
Felnőttként viszont leköt/ött a Shrek, Verdák, Az elveszett kristály nyomában és a hasonló animációs mesék.
Mert valószínűsítem jól van meg rajzolva, felépítve és megállja a helyét még évtizedek múlva is.
Megamant, Sonicot, 4-5 éve néztem rokon gyerekekkel, de semmire nem emlékszem az egészből :D
Hát ez elég sokrétű dolog sztem.
1) azokhoz automatikusan jó érzés köt, nosztalgia, és felnőttkorában nem nézi vissza (én pl. a Gumimacikért voltam oda kicsiként, és aztán felnőttként belenéztem egy részbe... hát akkor döbbentem le, hogy ezt a gagyit néztem én gyerekként... pedig addig úgy élt bennem hogy a kedvenc mesesorozatom valaha... mondjuk más meséknél, pl. a klasszikus magyar Mézga család, Frakk, Mazsola stb.-nél nem éreztem azt, hogy ennyi év után ne lenne élvezhető)
2) a legtöbb felnőtt nem néz mesét, mert az gyerekeknek való... így nincs is tudomása új rajzfilmekről... ha meg belenéz egybe, és lát belőle nagyon max. 2 percet, nem tudja hova tenni, mert nem ismeri a kontextust, úgy meg nyilván uncsi meg szar
plusz nem is nagyon akarnak többet nézni, mert ma már tényleg kilószámra adják a tv-k a szar animációs filmeket / sorozatokat, amik übergagyi minőségűek és azért vannak leadva, mert olcsóbb volt hozzájuk megvenni a jogot. A másik meg az, hogy egyre agymosóbbak és butábbak a gyerekműsorok, főleg a kicsiknek készültek (kb. a Teletubbyk óta mélyzuhanás). Ha lát az ember pár ilyet, hajlamos azt hinni, hogy az összes modern ilyen, és nem néz.
Én mondjuk alapvetően imádom felnőttként is a meséket, szívesen is nézem őket. Van olyan kedvencem, ami gyerekkoromról maradt meg (előbb említett magyarokhoz jön még a Kérem a következőt!... külföldiből meg Flintstones, Sailor Moon, Bob és Bobek, Bari a nagyvárosban... illetve ha már egész estés, akkor Macskarisztokraták). De közben van csomó, ami késő tinikorom meg felnőttkorom kedvence... 22 éves voltam, amikor először láttam a Szépség és a szörnyeteget, de azóta is kedvenc pl. Meg a Macskafogót is ilyesmi koromban láttam először, talán jobb is, mert így tuti több poént megértettem, mintha kisebbként néztem volna. Meg Simpson-család, Bob Burgerfalodája... szóval vannak olyanok is, amiket nem gyerekkoromban láttam először.
Simpsons-t hogy lehet nem szeretni? Nagyon jó mese :) Amúgy a Mézgát ( és ezt úgy mondom hogy kb ez meg az indul a balterház címü film az egyetlen amit tartok valamire) késő tini koromban néztem először, és egy baromi jó mese. Sőt, több annál. Mintha az akkori korna és rendszernek a lehetőségeihez mérten, egy animációs sorozatba belesűrítettek volna minden humort és tehetséget. Nagyon élvezetes és imádom. De most a kedcvencem az a Dragon Ball Super, a Yokai Watch (természetesen japánul) és a Gumball :D meg még másik kedvenc, az a Star vs Evil Forces.: D
Toy Story-t is már felnőttként néztem meg, gyerekként nem jött be a trailere, meg a 3D-t annyira nem szerettem, de az egy fantasztikusan jó mese. Nagyon szeretem. Shrek inkább felnőtt mese, de azt is szeretem, ki ne szeretné? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!