Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan viseljem a kritikát?

Hogyan viseljem a kritikát?

Figyelt kérdés

160 cm- 59 kg vagyok. Anyám szerint folyamatosan egy dagadt disznó vagyok, mindig ezt kellett hallgatnom, úgyhogy a kedvem is elment a sportolástól, minden futás után azt gondoltam, hogy undorítóan nézek ki, az ételt is bűnnek tekintettem.

Most, hogy egy ideje már nem élek otthon, kezdtem el lassan foglalkozni a tornával, már egy rövidebb ideje eljárok futni, kardióra, minden nap csinálok netes tornákat, egészségesen étkezem, és úgy érzem, lassan, de biztosan fog ez menni, sőt úgy vettem észre valamennyit le is fogytam. Ma találkoztunk, és végigmért, az volt az első mondata, hogy: fúj, te mikor híztál így meg? Ennyire?

És ez baromira szarul esett, és most rosszul is érzem magam, úgyérzem, mindem hiábavaló, és ma is elmondta, hogy egy dagadt elhízott malac vagyok....

Én folytatni akarom, csak most úgy érzem, semmire sem vagyok képes, és nem neki akarok bizonyítani. Félek, hogy újra rosszul leszek, és visszatér az anorexiám.

2017. jún. 25. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem is olvastam tovább: "Anyám szerint folyamatosan egy dagadt disznó vagyok"-nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de jó lenne lassan gondolkodnod a környezetváltáson. Lehet ezt a megjegyzést nem komolynak venni, legyinteni, de egy fiatalnak ez hosszú távon semmilyen esetben sem tesz jó a pozitív, lendületes gondolkodásban, megvalósításokban.
2017. jún. 25. 15:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Még csak egyetemista... szóval nem élek otthon, de akárhányszor találkozunk ezt hallom. És újra elkezdem utálni és bántani magam.
2017. jún. 25. 15:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Anyukád hány centi és hány kiló?

Amúgy majd röhögj a képébe, amikor 3 hónap múlva 48 kiló leszel.

2017. jún. 25. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem apám volt ilyen. Amikor meg lefogytam ugyanott folytatta, akkor az volt a baja, hogy hová fogyok. De végig, míg a folyamat "ment", edzésekre jártam, tolta gúnyosan " minek neked ez", "úgysem kellesz majd senkinek", disznó maradsz.

Kamaszként nagyon "jó érzés" volt, hogy a saját apámra úgy kellett tekintenem, mint a gimiben kötekedő nagyobb fiúkra. Nem mertem előtte enni, és máig kihat, nem merek nyilvánosan enni. Fú bocs a litániáért, csak felhúznak az ilyen szülők. Boxzsáknak tekintik a gyereküket.

A te anyád is csak a saját nyomorát vetíti rád, próbálj meg más emberekre, barátokra figyelni, akik támogatnak, edzőtermi barátok, csoporttársak.

2017. jún. 25. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor nem szoktál semmit válaszolni, csak simán tűröd? Vissza kell ugatni, hogy a fal adja a másikat. Valaki így beszólna nekem, addig élne. Nehogy már egy ilyen ember miatt tedd tönkre magad, aki a saját gyerekével képes ezt művelni. Egyébként pedig gratulálok az eredményeidhez, egyetemre jársz, sportolsz, egészségesen eszel, már fogytál is, jó úton haladsz, csak így tovább :)
2017. jún. 25. 16:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Koszonom nektek szépen! De ez mindig visszaránt, és elsírom magam, mint egy 5 éves. De ha már a sírás, akkor a francba is, mégis ki nem szokott sírni, a modellek otthon nem járnak lyukas melegítoben kócos hajjal? A boltba nem egy pecsétes pólóban szaladnak le foltos agyontúrázott cipoben? Ki az aki annyira tokeletes, hogy tupirozott vagy vasalt hajjal uljon otthon, melltartóban, 100% leborotvált testtel és kisminkelve? Szerintem senki. Vagy ha igen, írjatok, mert lehet tévedek.
2017. jún. 25. 16:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Ide figyelj, kedves Malacka!

Kinek akarsz tetszeni? Neki v a későbbi párodnak? Hm? Nem mindegy, mennyi idő alatt nyered el az általad meghatározott súlyt? Vannak olyan emberek, akiknek nem lehet soha, semmilyen körülmények között megfelelni. Nem is kell. Amikor valaki beléd köt, jusson eszedbe, nincs rajtad sapka.

Az otthoniak piszkálódása ellen van egy hathatós megoldás: alig-alig kell hazalátogatnod. Ha észreveszik ezt és hiányolnak, nem is okvetlenül kell megindokolnod, h miért vagy egyre kevesebbet otthon. Mondd nekik, h rendszeresen szumó edzésre jársz, ezért kevesebb az időd mostanában. Evőversenyre edzel, v h a barátod súlyemelő (és Téged emelget edzésként). V h a Michelin a gumibaba helyett Téged akar alkalmazni. Dinnyét ettél egészben!

Arra gondoltál már, h esetleg a későbbi párodnak épp így tetszel majd? És szerintem a 160/59 nem tragikus, ha arányos.

Üdv és kitartást.

2017. jún. 25. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!