Hogyan viseljem a kritikát?
160 cm- 59 kg vagyok. Anyám szerint folyamatosan egy dagadt disznó vagyok, mindig ezt kellett hallgatnom, úgyhogy a kedvem is elment a sportolástól, minden futás után azt gondoltam, hogy undorítóan nézek ki, az ételt is bűnnek tekintettem.
Most, hogy egy ideje már nem élek otthon, kezdtem el lassan foglalkozni a tornával, már egy rövidebb ideje eljárok futni, kardióra, minden nap csinálok netes tornákat, egészségesen étkezem, és úgy érzem, lassan, de biztosan fog ez menni, sőt úgy vettem észre valamennyit le is fogytam. Ma találkoztunk, és végigmért, az volt az első mondata, hogy: fúj, te mikor híztál így meg? Ennyire?
És ez baromira szarul esett, és most rosszul is érzem magam, úgyérzem, mindem hiábavaló, és ma is elmondta, hogy egy dagadt elhízott malac vagyok....
Én folytatni akarom, csak most úgy érzem, semmire sem vagyok képes, és nem neki akarok bizonyítani. Félek, hogy újra rosszul leszek, és visszatér az anorexiám.
Anyukád hány centi és hány kiló?
Amúgy majd röhögj a képébe, amikor 3 hónap múlva 48 kiló leszel.
Nekem apám volt ilyen. Amikor meg lefogytam ugyanott folytatta, akkor az volt a baja, hogy hová fogyok. De végig, míg a folyamat "ment", edzésekre jártam, tolta gúnyosan " minek neked ez", "úgysem kellesz majd senkinek", disznó maradsz.
Kamaszként nagyon "jó érzés" volt, hogy a saját apámra úgy kellett tekintenem, mint a gimiben kötekedő nagyobb fiúkra. Nem mertem előtte enni, és máig kihat, nem merek nyilvánosan enni. Fú bocs a litániáért, csak felhúznak az ilyen szülők. Boxzsáknak tekintik a gyereküket.
A te anyád is csak a saját nyomorát vetíti rád, próbálj meg más emberekre, barátokra figyelni, akik támogatnak, edzőtermi barátok, csoporttársak.
Ide figyelj, kedves Malacka!
Kinek akarsz tetszeni? Neki v a későbbi párodnak? Hm? Nem mindegy, mennyi idő alatt nyered el az általad meghatározott súlyt? Vannak olyan emberek, akiknek nem lehet soha, semmilyen körülmények között megfelelni. Nem is kell. Amikor valaki beléd köt, jusson eszedbe, nincs rajtad sapka.
Az otthoniak piszkálódása ellen van egy hathatós megoldás: alig-alig kell hazalátogatnod. Ha észreveszik ezt és hiányolnak, nem is okvetlenül kell megindokolnod, h miért vagy egyre kevesebbet otthon. Mondd nekik, h rendszeresen szumó edzésre jársz, ezért kevesebb az időd mostanában. Evőversenyre edzel, v h a barátod súlyemelő (és Téged emelget edzésként). V h a Michelin a gumibaba helyett Téged akar alkalmazni. Dinnyét ettél egészben!
Arra gondoltál már, h esetleg a későbbi párodnak épp így tetszel majd? És szerintem a 160/59 nem tragikus, ha arányos.
Üdv és kitartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!