Miért nem lehet neki segítő szándékú kritikát mondani? Miért kezd el flegmázni miatta?
Rögtön rátérek a lényegre:
Nem voltam vele soha sem bunkó vagy lekezelő,de ennek ellenére ő mégis mindig flegmázik ha építő jellegű kritikát mondok neki. Pl. Tesiórán fociztunk és kihagyta a ziccert. A meccs után tök jó indulattal odamentem hozzá és csak annyit mondtam neki,hogy: Lehet jobb lett volna ha csak meghelyezed a labdát nem kellett volna ilyen erősset lőnni hogy gól legyen.
Erre ő lekezelően csak annyit válaszol: Nem kérdeztem a vélemyényed.(+poén szerintem a dologban hogy ő a lekezelő velem szemben,pedig én nb1-ben játszottam ő meg az nb3-ban is csere volt mindig)
De nem értem,hogy miért kell flegmán reagálnia valakinek,ha a másik normálisan szól hozzá?
Egyik barátnőm ilyen. Ha valaki sima, normális kritikát mond neki (lehet, hogy halkabban kéne beszélni az étteremben), puffogni kezd, hogy irigyek vagyunk rá. :D
Sok ember képtelen kezelni, elfogadni a kritikát, ilyenkor támadnak, főleg, ha betalálja őket. Hagyd rá, felesleges az ilyenekkel vitázni, úgysem fogja fel, mit akarsz.
"odamentem hozzá és csak annyit mondtam neki,hogy: Lehet jobb lett volna ha csak meghelyezed a labdát nem kellett volna ilyen erősset lőnni hogy gól legyen."
Lehet, hogy te jóindulatúan gondoltad, de a barátod helyében így, ebben a megfogalmazásban én is azt gondoltam volna, hogy utólag okoskodsz és kritizálsz engem.
Minden kritikánál (különösen barátok, családtagok között) oda kell figyelni a megfelelő fogalmazásra és hangnemre, mert tényleg könnyen félreértik és óriási sértődések lehetnek belőle. Még akkor is, ha tényleg segítő szándékú a kritika.
"Király volt a mai meccs, csak az az egy gól nem jött össze basszus. Szerintem, ha legközelebb csak meghelyezed azt a labdát, és gyengébben rúgod, akkor kövi órán megverjük azokat az amatőröket!" :D
Mit szólsz ehhez a diplomatikusabb verzióhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!