Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy én tartom...

Miért van az, hogy én tartom a kapcsolatot a barátaimmal, megis magányos vagyok?

Figyelt kérdés
Mindenkit szoktam keresni időről időre a baráti köreimből, de én valahogy szinte soha nem jutok senkinek eszébe. Mindig én szaladok mások után. De mások mintha ezt nem is igényelnék, mindenki csak a szaktársaival tartja a kapcsolatot, vagy a párjával, vagy nagyon régi, gyerekkori barátaival, de nekem olyanok már nincsenek. Azt látom, hogy mindenkinek van egy kész élete, csak valahogy nekem nincs, én lemaradtam dolgokról. Mindig én kapálóztam mások után, pedig, ha van társaság, kifejezetten könnyen aktivizálom magam, és hamar a középpontba kerülök. Miért lehet ez? Túl unalmas az életem? Vagy a sivár családi élet miatt vagyok erre ennyire kiéhezve? Netán azért, mert olyanhelyen lakunk, ahol a környéken nincsenek és soha nem is voltak szomszédgyerekek, és a családunkban nincs hagyománya a baráti látogatásoknak? Rettentő magányos vagyok, és úgy érzem, méltatlan hozzám ez az élet, nem akarok így élni többé. Semmi nem motivál az életben, azt se tudom, mivel foglalkozzak, mert úgy érzem, tök mindegy, ez a nyomor mindenhova elkísér. 25 éves vagyok és még nem találtam meg az utam.
2017. jún. 21. 19:12
 1/6 A kérdező kommentje:
Látok, itt is beletaláltam a közérdeklődésbe. Tényleg nehéz lenne legalább egyvalakinek választ írni?
2017. jún. 22. 10:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha neked kell szaladnod a másik után, folyton te keresed őket, akkor nem is igazi barátaid azok az emberek.

De amúgy meg is válaszoltad a saját kérdésed. Hogy mindenkinek van egy kész élete, és te lemaradtál.

Próbáld meg megtalálni az örömet az egyedül töltött időben is. Menj kirándulni, tanulj, olvass, foglald el magad. Ha tükröződik rajtad, hogy elégedett vagy, és nem egy letargikus ember, akkor könnyebben fog menni az ismerkedés és a barátkozás is.

Az utadat ne is keresd görcsösen, mert csak annál rosszabb lesz. Inkább élvezd az életet.

2017. jún. 22. 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Osztom a #2-dik véleményét :) annyival kiegészíteném hogy a legjobb hogy nem várjuk el az emberektől hogy olyanok legyenek amilyennek mi szeretnénk mert akkor csalódni fogunk
2017. jún. 25. 19:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Lehet bem teljesen jól csinálod. Attól lesz egy barátság mély, hogy megtunk nyílni egymásnak. Szóval olyan dolgojat tenni ki, aminek tétje van.

A másik dolog, hogy esetleg kis programokat próbálhatnál kettesben valakivel. Ha két ember van úgy könnyebb mélyen beszélgetni mintha több.

2017. jún. 25. 22:06
 5/6 anonim ***** válasza:

De ez a barátság nehéz dolog. Szerintem mindenkinek.

Ami fontos, hogy ne csapj be ajtókat sértődésből. Mert ez az egész hullámzik. Később lehet valakivel intenzív akivel most nem.

2017. jún. 25. 22:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Előbb talán meg kellene ismerni önmagad.

Aztán, ha magadat már ismered, akkor kellene barátkozni.

Menjel egy kis időre önkénteskedni valahová, hogy megismerkedhess önmagaddal.

2017. jún. 26. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!