Illik egy nővel kezet fogni?
Figyelt kérdés
Most fogom megkapni pénteken az érettségi bizonyítványom. Amikor átadja nekem, előtte illik kezet fogni egy hölggyel?2017. jún. 21. 15:28
1/10 anonim válasza:
Alapvető etikett... ha a nő nyújt kezet, akkor igen.
Férfi-férfi esetében pedig az idősebbnek kell(ene) kezet nyújtania.
2/10 anonim válasza:
OMG. Érettségit kapsz és a legalapvetőbb dologgal sem vagy tisztában... Ez igen!
3/10 anonim válasza:
Egyszerű, nézd, hogy a többiek mit csinálnak és csináld te is azt.
4/10 anonim válasza:
Bemutatkozáskor, gratulációkor lehet kezet fogni nővel is. Egyedül az a kivétel, amikor a férfiak kezet fognak egymásnak köszönéskor, ez nőkkel nem szokás.
5/10 A kérdező kommentje:
2. Miért lenne alapvető? Még sosem fogtam nővel kezet. Szokásos 3 puszi volt.
2017. jún. 21. 18:43
6/10 A kérdező kommentje:
Egyébként, kösz a válaszokat! Ment a kéz.
2017. jún. 21. 18:46
7/10 anonim válasza:
Szerintem a kézfogás illőbb e téren és üzletin.
Másrészt meg a puszi inkább baráti viszonyoknál helytállóbb.
Mellesleg szegényke arcáról lejönne-elkenődne a "bohócmaskara" a sok puszitól:DDD
8/10 anonim válasza:
Mivel ő a nő, és ő az idősebb, és ő a magasabb rangú (vizsgaelnök), háromszorosan is ő kezdeményezi a kézfogást. Ha ő nyújtja, nem illik elutasítani. Ha nem nyújtja, nem illik kezdeményezni. Általában az elnök kezet nyújt, hogy gratuláljon.
9/10 anonim válasza:
Ha nem vagy ortodox zsidó, akkor igen.
10/10 anonim válasza:
Ha egy nő kezdeményezi a kézfogást, akkor azt illik viszonozni. Arra azért illik figyelni ilyenkor, hogy ne morzsold szét az újjait - a kézfogésod erejével, - mert azt sem illik. Ugyanilyen volumenű neveletlenség az is, ha úgy teszed a másik kezébe a mancsodat, mint egy rongyot! - Határozottan, de emészthető erővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!