Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális, hogy én így látom a...

Normális, hogy én így látom a dolgokat?

Figyelt kérdés

Szerintem szinte minden olyan ember, akiket normális esetben csak s. .fejnek vagy egy nagyobb fajta rágcsálónak szoktak nevezni, egy meg nem értett személy, akik azért viselkednek és gondolkodnak úgy, ahogy, mert az életük során (kit korábban, kit később) olyan negatív hatások értek, amik rosszindulatúvá tették őket. Bámulatosan magas a szociopaták aránya.

A legtöbb ember, ha rendes gyerek- és fiatalkora lett volna, jóindulatú lenne, vagy legalábbis lényegesen jóindulatúbb. Csak nagyon kevés olyan személy van, aki eredendően romlott.

Jól látom? Vagy túl magas az empátiám?

2017. jún. 20. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy vannak köztük olyanok, akik tényleg nem rossz emberek, de vannak valódi s...fejek is.
2017. jún. 20. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem empátia kérdése, de rosszul látod.
2017. jún. 20. 14:27
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Senkinek sincs mesébe illő élete, mindenkit aláznak meg/csapnak be/döngölnek a földbe jópárszor élete során, és csak döntés kérdése, hogy mit kezdünk ezekkel a tapasztalatokkal.

Igen, vannak emberek, akik csak azért bunkók másokkal, mert félnek, hogy kihasználják őket, ha kedvesek, mások meg azért, mert nem akarnak gyengének tűnni, megint mások meg azért bántanak másokat, mert örömüket lelik benne. Egyik sem normális. Mindenki, aki rosszindulatú, tisztába van vele, hogy ezzel árt másoknak (ami ugye még több s..ggfejt eredményez) de nem érdekli őket, mert a saját igényeiket teszik mindenki más elé.

2017. jún. 20. 14:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem értek veled egyet, nem kifogás a nehéz gyerekkor és a korábbi bántalmazások arra, hogy másokon vezesse le az ember a sérelmeit. Pléne nem a mai világban, ahol minden sarkon lehet jó terápiát találni, ami segít a traumák feldolgozásában. Ócska kifogás régi sérelmek mögé bújni - és ezt olyan emberként írom, akit súlyosan bántalmaztak egész gyerekkorában.

Az embert a cselekedetei határozzák meg, nem a gondolatai. Ha az illető úgy dönt, hogy egy önző s-ggfej lesz és aként is kezel másokat, akkor teljesen mindegy, ha valójában egy meg nem értett kis mimóza. Teljesen lényegtelen, mit gondol, ha az ellentétes azzal, amit tesz.

2017. jún. 20. 14:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Erről nekem Mike Tyson gyerekkora jut eszembe, félénk, csendes, visszahúzódó kölyök volt, ezért egy jópárszor (mert gyengeséget mutatott) a helyi "kemënyfiúk" minden alkalommal jól elruházták. Ennyi. A bili akkor borult ki, amikor a kiskutyáját bántották. Olyan erő szálta meg, hogy mind a négyet egy-egy ütéssel leterítette. Akkor a kis Tyson máskép kezdett magára nézni. Megjött az önbizalma és nem tudta senki elverni azután. Ő lett a helyi banda vezére.
2017. jún. 20. 16:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Normális, mert a tiéd is csak egy vélemény. És normális, hogy van véleményed. Az más kérdés, hogy a tények nem így néznek ki.

Rengeteg rossz embernek teljesen normális gyermekkora volt. Pl. engem és a tesómat ugyanúgy neveltek, ugyanabba az iskolába jártunk, ugyanabban a környezetben nőttünk fel. Ő egy rosszindulatú ember lett, én nem. Meglopta a szüleinket is, én sosem tennék ilyet.

Az a helyzet, hogy valamennyire a genetika is ad egy alapot. Pl. valamelyik gyerek elevenebb, valamelyik nem. Van, aki genetikailag agresszívabbnak születik. A szociopaták nagy része is a genetikának köszönheti azt, hogy olyan, amilyen. És semmi bámulatos nincs a magas arányukban, mivel nem magas.

2017. jún. 20. 21:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy nagyon kevés az aki jó élet mellett is szemét lenne.
2017. jún. 20. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!