Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartanak sokan akkora...

Miért tartanak sokan akkora véteknek egy helyesírási hibát?

Figyelt kérdés

Én mindig próbálok helyesen írni, főleg az interneten, mert tudom, hogy mennyire érzékenyek erre az emberek itt.

Tegnap írtam ki egy kérdést és talán életem első nyelvtani hibáját vétettem az egyik mondatban. Megjegyzem az összes többi mondat hibátlan volt, de mégis megkaptam, hogy egy értelmes magyar mondatot nem tudok leírni.

Nem húztam fel magam, mert már hozzászoktam az ilyenekhez, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogy tényleg ilyen óriási hiba, ha sietségben rosszul írok le EGYETLEN EGY valamit?

Nem arról van szó, hogy ékezetek nélkül full értelmetlen szöveget írtam, hanem véletlenül rosszul ragoztam egy szót, de lehetett volna egy félrebillentyűzés is, akkor is ugyanígy savaznának..

2017. jún. 10. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Vannak emberkék, akik megszállottan vadásznak mások hibázására, és ha találnak egyet, ujjongva, tapsikolva visítanak hozzá.

Gondolom valamiféle komplexus lehet, hátha így érnek el majd valamit a kis életükben.

2017. jún. 10. 10:43
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Télleg nem baj szerintemse
2017. jún. 10. 10:45
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
es ettol most olyan rossz lett az eleted, hogy feltetlen ki kellett irnod ezt a full folosleges kerdest? ha te tudod magadrol, hogy helyesen irsz, akkor nem mindegy?
2017. jún. 10. 10:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha másba nem tudnak belekötni, akkor ez egy jó fogódzó . Le lehet szólni, bunkónak ,műveletlennek titulálni a másik felet,és ezzel vélt előnyt kovácsolni maga számára.
2017. jún. 10. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell vele foglalkozni, ezt tényleg csak azért csinálják mert valamilyen módon beléd akarnak kötni, de nem találnak mást csak azt az egy darab helyesírási hibát... Amúgy szerintem ez még nem vészes, nagyon kevés olyan ember van, ki valóban, abszolút minden hiba nélkül helyesen tud írni. Én is mindig arra törekszem, hogy helyesen, érthetően fogalmazzam meg, írjam le a gondolataimat, ettől függetlenül itt-ott be szoktak csúszni hibák, de szerintem az még nem a világ vége. Mások írásainaál sem zavar, ha van benne néhány hiba mert attól még érthető, olvasható. Egyébként én azt nem értem, hogy ilyenkor mindig jönnek olyan válaszok, hogy "te sem jártál nyelvtanórára", "inkább a nyelvtan könyvedet lapozgasd a gyakori helyett" stb. és ilyenkor nekem mindig eszembe jut, hogy a gimiben is maximum akkor gyakoroltuk a helyesírást, ha a rendes tananyag (elmélet pl. nyelvújítás, morfológia, stilisztika, nyelvtörténeti korszakok stb.) mellett maradt felesleges időnk, amit el kellett ütni valamivel. Szerintem ez más iskolákban is hasonlóan működik, elvégre a tanterv szerint ezt kell tanítani a nyelvtan órákon és nem helyesen írni, fogalmazni stb.
2017. jún. 10. 11:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Ez a másik kedvencem, hogy akármit kérdezek, biztos, hogy lesz legalább egyvalaki aki beleköt abba, hogy semmi létjogosultsága a kérdésnek.

Ennyi erővel én is beleköthetnék, hogy nincs semmi létjogosultsága a válaszodnak sem..

2017. jún. 10. 12:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Az állítólagos tökéletes helyesírásod ellenére ("életem első nyelvtani hibáját") kapásból három vesszőhiba van a kis szövegedben, illetve a végén a pontozás sem jó. Ez mind nyelvtani hiba igazából. :D

Egyébként nem náciskodni jöttem, és nem is tartozom az általad felhozott, ilyen-olyan elgépelések/elírások miatt beszólogató emberek táborba, illetve, bármennyire is sokan panaszkodnak ilyenekre, nem is gyakran találkozom velük. Azzal meg hogy az itteni élettelen, mindenbe belekötő, és egyébként általában írni nem tudó gyakorisok mit mondanak, ne foglalkozz. Fölösleges idegesíteni magad rajta - és ne mondd, hogy nem idegesít. Ellenkező esetben nem írtál volna ki kérdést róla, főleg nem ilyen részletes leírással.

2017. jún. 10. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!