Miért tartanak sokan akkora véteknek egy helyesírási hibát?
Én mindig próbálok helyesen írni, főleg az interneten, mert tudom, hogy mennyire érzékenyek erre az emberek itt.
Tegnap írtam ki egy kérdést és talán életem első nyelvtani hibáját vétettem az egyik mondatban. Megjegyzem az összes többi mondat hibátlan volt, de mégis megkaptam, hogy egy értelmes magyar mondatot nem tudok leírni.
Nem húztam fel magam, mert már hozzászoktam az ilyenekhez, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogy tényleg ilyen óriási hiba, ha sietségben rosszul írok le EGYETLEN EGY valamit?
Nem arról van szó, hogy ékezetek nélkül full értelmetlen szöveget írtam, hanem véletlenül rosszul ragoztam egy szót, de lehetett volna egy félrebillentyűzés is, akkor is ugyanígy savaznának..
Vannak emberkék, akik megszállottan vadásznak mások hibázására, és ha találnak egyet, ujjongva, tapsikolva visítanak hozzá.
Gondolom valamiféle komplexus lehet, hátha így érnek el majd valamit a kis életükben.
Ez a másik kedvencem, hogy akármit kérdezek, biztos, hogy lesz legalább egyvalaki aki beleköt abba, hogy semmi létjogosultsága a kérdésnek.
Ennyi erővel én is beleköthetnék, hogy nincs semmi létjogosultsága a válaszodnak sem..
Az állítólagos tökéletes helyesírásod ellenére ("életem első nyelvtani hibáját") kapásból három vesszőhiba van a kis szövegedben, illetve a végén a pontozás sem jó. Ez mind nyelvtani hiba igazából. :D
Egyébként nem náciskodni jöttem, és nem is tartozom az általad felhozott, ilyen-olyan elgépelések/elírások miatt beszólogató emberek táborba, illetve, bármennyire is sokan panaszkodnak ilyenekre, nem is gyakran találkozom velük. Azzal meg hogy az itteni élettelen, mindenbe belekötő, és egyébként általában írni nem tudó gyakorisok mit mondanak, ne foglalkozz. Fölösleges idegesíteni magad rajta - és ne mondd, hogy nem idegesít. Ellenkező esetben nem írtál volna ki kérdést róla, főleg nem ilyen részletes leírással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!