Sokan súlyos helyesírási hibákat vétenek. Mi a véleményetek róluk?
Nem biztos hogy tanulás kérdése! Beteg is lehet az illető. Egyébként bevallom, nekem is szúrja a szemem, de nem érdekelnek, hisz az ő problémájuk ez nem?
:-)
1. válaszoló vagyok.
Tudatosan írnak így? A legtöbb ilyen 'embernek' nincs saját tudata...
Én öt emberkategóriát ismerek.
1)Aki a legtöbb szót le tudja írni helyesen, nem vét szarvashibákat, talán csak az affélék okoznak neki nehézséget, mint "Szent János téri". (Ebben én sem vagyok biztos, hogyan is kell leírni.)
2)Azok, akik valami oknál fogva nem hallják a dupla mássalhangzókat, vagy betegség miatt nem érzik, hogy hova mit kell írni. (Van ilyen ismerősöm) "itam, etem, látam, kelem, szelem, stb."
3)Olyanok, akiknek van valamilyen betegsége, de meg tudják, meg akarják tanulni, mikor, hova, mit kell írni.
4) Azok, akik nem magyarul tanultak meg először. Ilyen barátom is van. Ő sokszor nem tudja, ely vagy jé-e a helyes, és sokszor ír szó végi i helyett y-t.
5)Akik figyelmen kívül hagynak mindent, így jönnek az olyan szavak, hogy "biblia, Budapesti, Magyar, ien, oan, mien, waklárma, tely".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!