Létezik olyan, hogy normális?
Normális, igaz, és még egyén dolgok, esetleg ízlés, ezek a dolgok amit mindenki maga SZAB meg..
te döntöd el mi az igazad (de teret adhatsz másénak is)
Te döntöd el mi a normális számodra (de megosztott normálisságra vonatkozó elveit meghallgathatod másoktól is)
ÍZlés meg szerintem magát adja, kinek mi jön be akár férfi / nő ügyben, akár étel akár sport és sorolhatnám a végtelenségig..
Persze ez csak én véleményem, lehet van egy ténylegesen NORMÁLIS viselkedés amit mindenkinek kvöetnie kéne, de akkor én annak a világnak nem szívesen lennék a tagja.
17F
Normalis = atlagos.
Atlagos = ami a legtobb emberre vonatkozik.
Tehat ha mondjuk olyan kozossegben vagy, ahol az emberek 70%-a havi fel milliot keres, akkor az lesz a normalis. Tehat a normakat mindig eppen az a kozosseg szabja meg, ahova tartozol.
A normát a társadalom, és/vagy a közösségek szabják. Normális az, ami lehetővé teszi a társadalom/közösség működését, illetve abnormális az, ami akadályozza, vagy a közösség tagjai nem fogadják el. Ezen kívül a "normális" fogalma személyhez is kötött, mindenkinek mást jelent a norma. Ezen kívül más a normális férfiaknál, nőknél.
Normális, ha egy nő ápolt, foglalkozik a külsejével, megjelenésével.
A férfiaknál is elvárás, és normális ez, de nem ilyen mértékben.
Elítélendő, és abnormális ha valaki nem foglalkozik a külsejével, ápolatlan. Abnormális az introvertált, visszahúzódó viselkedés, a gyerekeknél csúfolódás is lehet az ilyen magatartás eredménye.
Abnormális, ha valaki mentális, vagy pszichés beteg, abnormális a skizofrénia, depresszió, pánikbetegség.
Abnormális, ha valaki embereket öl, elítélendő az állatkínzás.
Sok esetben helyénvaló a felosztás, de néha nem. Helyzettől függ.
"abnormális az introvertált, visszahúzódó viselkedés"
Én gyakran viselkedek így. Tehát ez nem normális. És én magam az vagyok, csak a viselkedésem nem az? Vagy mivel az introvertáltság a személyiségem része, nem választható el tőlem, ezért én magam sem vagyok normális? Észérveket kérek! Csak az extrovertáltak normálisak? És ha igen, velünk van a baj, vagy a társadalommal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!